Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Fra innsiden av en av terrortunnelene til Hamas som ble avdekket av det israelske forsvaret i sommer. (Foto: IDF / Flickr.com)
Fra innsiden av en av terrortunnelene til Hamas som ble avdekket av det israelske forsvaret i sommer. (Foto: IDF / Flickr.com)

Nytt sikkerhetssystem skal avsløre terrortunneler

Utgraving av nye tunneler mellom Gaza og Israel skal snart kunne avsløres allerede mens gravearbeidet pågår.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Det israelske selskapet Elbit Systems utvikler et sensorbasert overvåkingssystem som skal utplasseres langs hele den israelske Gaza-grensen for å overvåke aktivitet under bakken, ifølge Ynetnews.com. Slik skal Israels innbyggere beskyttes mot infiltrasjon fra Hamas-terrorister gjennom tunneler under grensen.

Elbit har arbeidet med å utvikle systemet i to måneder nå, og selskapet opplyser at de allerede har produsert presise sensorer som vil være i stand til å avdekke aktivitet under bakken. De har hatt både forsvarsdepartementet og andre israelske selskaper med på laget i utviklingsprosessen. Systemet er det første av sitt slag i verden, og er utviklet på rekordtid.

Overvåkningssystemet er utviklet som et direkte gjensvar på tunneltrusselen fra Gaza, slik rakettforsvarssystemet Iron Dome ble utviklet som et direkte gjensvar på rakettrusselen. Nyvinningen er allerede utplassert langs deler av Gaza-grensen, men for at det skal komme i bruk langs hele grensen må systemet først gjennom flere godkjenningsprosedyrer hos sikkerhetstjenestene, og det må avsettes et eget budsjett til utbyggingen.

Tunneltrusselen ble for alvor oppdaget under Gaza-krigen sommeren 2014. Da ødela de israelske styrkene mer enn 30 angrepstunneler mellom Gaza og Israel. I tiden etter krigen har det kommet flere rapporter om at Hamas er i gang med å bygge nye slike tunneler med tanke på framtidige angrep.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart