Øverst: Danny Gonen, Malachi Rosenfeld, Baruch Mizrahi. Nederst: Eyal Yifrach, Gilad Shaer og Naftali Frenkel (Foto: I24news)
Øverst: Danny Gonen, Malachi Rosenfeld, Baruch Mizrahi. Nederst: Eyal Yifrach, Gilad Shaer og Naftali Frenkel (Foto: I24news)

Frigitte palestinske fanger har drept seks israelere siden 2014

Flere løslatte palestinske fanger har gjenopptatt terroraktivitet etter fangeutveksling.

Søndag 19. juli kunngjorde Shin Bet, den interne sikkerhetstjenesten i Israel, at fire Hamas-medlemmer i en terrorcelle på sju er blitt pågrepet. To andre skal være arrestert av palestinske sikkerhetstyrker.

Hamas-medlemmene skal ha stått bak forrige måneds skyting og drap på Malachi Rosenfeld. Tre andre israelere ble såret da terrorister skjøt mot bilen de satt i nord for Ramallah på Vestbredden.

Cellen skal også ha angrepet en israelsk ambulanse 27. juni uten at noen ble skadet, og de skal ha forsøkt å utføre enda et terrorangrep 6. juni.

Shin Bet informerte søndag 19. juli om at det sjuende medlemmet, Ahmad Najjar, fortsatt er på frifot. Han skal fra sitt oppholdssted i Jordan ha planlagt og finansiert skyteangrepet som drepte Malachi Rosenfeld.

Najjar var en av 1027 palestinske sikkerhetsfanger som Israel i 2011 satte fri i bytte mot Gilad Shalit, den israelske soldaten som var kidnappet fra israelsk territorium i 2006 og holdt fanget av Hamas i Gaza.

Gilad Shalit (Foto: IDF)
Gilad Shalit (Foto: IDF)

Ifølge Times of Israel skal Israels største betalingsavis Yedioth Aharonoth ha meldt at Najjar tidligere har deltatt i flere skyteangrep som kostet seks israelere livet under den andre intifadaen.

Den mistenkte skytteren i drapet på Rosenfeld heter Maath Hammad og er blant de 170 Hamas-medlemmene som ble arrestert av palestinske sikkerhetsstyrker i starten av juli.

Ziad Awad og sønnen Izz Eddin Hassan Ziad Awad er tiltalt for drapet på den israelske fembarnsfaren Baruch Mizrahi 14. april. (Foto: Shin Bet)
Ziad Awad og sønnen Izz Eddin Hassan Ziad Awad er tiltalt for drapet på den israelske fembarnsfaren Baruch Mizrahi 14. april. (Foto: Shin Bet)

Malachi Rosenfeld er den sjette israeleren som siden april 2014 er blitt drept i angrep utført eller planlagt av løslatte palestinske fanger i forbindelse med Shalit-avtalen.

Terrornettverket til Hamas på Vestbredden blir i hovedsak styrt av tidligere fanger som nå befinner seg i Gaza, skriver Times of Israel.

Ifølge avtalen om fangeutveksling ble flertallet av fangene fra Vestbredden satt fri i Gaza. Derfra har de brukt sine forbindelser på Vestbredden til å planlegge nye angrep.

Flere fanger frigitt til Vestbredden har også gjenopptatt ulovlige aktiviteter som for eksempel deltakelse i voldelige demonstrasjoner, kasting av brannbomber og finansiering av terror.

Arrestasjonen av Najjar er en påminnelse om prisen Israel har måttet betale for frigivelsen av Gilad Shalit. Kritikerne av fangeutvekslingen advarte nettopp om at Hamas-medlemmene ville fortsette med terroraktiviteter og å drepe israelere etter løslatelsen.

Danny Gonen, Baruch Mizrahi og de tre tenåringene Naftali Frenkel, Gilad Shaer og Eyal Yifrach er de fem andre israelerne som har blitt drept av palestinere satt fri i fangeutvekslingen.

 

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart