Bildet viser en vakt fra en av de israelske bosetningene nord på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Michael Loadenthal, flickr.com)
Bildet viser en vakt fra en av de israelske bosetningene nord på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Michael Loadenthal, flickr.com)

– De ønsker å tenne en religiøs krig

På grunn av myndighetenes tilbakeholdenhet, har "prislapp-forbryterne" utviklet seg til en virkelig terrororganisasjon, skriver Amos Harel.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Etter terrorbrannen som drepte en palestinsk baby natt til fredag 31. juli er spenningsnivået på Vestbredden på det høyeste nivå det har vært siden forrige års Gaza-krig, skriver Amos Harel i Ha’aretz. Hæren forstår dette. Derfor er fire bataljoner sendt til Vestbredden og ytterligere to brigader er satt i beredskap i sine baser.

Harel påpeker at det er en liten gruppe av den ideologiske ytterkanten av bosetterbevegelsen som er ansvarlig for drapet på den 18 måneder gamle babyen. Samtidig kritiserer han myndighetene for den svake holdningen de har vist overfor vold fra den ekstreme høyresiden gjennom mange år. «Å bruke en forsiktig hånd har sin pris.»

Selv om et klart flertall av bosetterne er imot handlingene til de jødiske terroristene, mener Harel det er vanskelig å se babymordet som et lynnedslag fra klar himmel. De siste årene har det vært en opptrapping i vold fra ekstreme bosettere.

Veteranjournalisten i den venstreorienterte avisen føler seg trygg på at de jødiske terroristene bak angrepet vil bli arrestert. Både politiet og sikkerhetstjenesten Shin Bet har kraftig trappet opp sitt arbeid med å etterforske jødisk terror.

– Men krigen mot jødiske terrorister kan ikke bli begrenset til tiltak fra sikkerhetstjenestene. Dette er en lang kjede, som må begynne med å kaste av seg rabbinerne og politikerne på ytre høyresiden, og ende i en streng hånd i rettssystemet. Hittil har rettssystemet vist uproporsjonalt stort hensyn til de personlige omstendighetene til jødiske fanatikere, skriver Harel. (Blant annet ved å dømme flere av dem utilregnelige.)

De mest høyreorienterte religiøse bosetterne har egentlig ikke nasjonale målsetninger, men søker radikale omveltninger med teokrati og religiøs forløsning, påpekte Karin Abraham i en grundig reportasje i Minerva i mars 2014. Artikkelen ble gjengitt av MIFF.

Harel har den samme konklusjon.

– Disse folkene ønsker å tenne en religiøs krig, som ikke er mye forskjellig fra målet til jihadistene på den palestinske siden. Dersom ikke myndighetene går til handling mot dem på en koordinert og omfattende måte, og dersom sikkerhetssamarbeidet med palestinerne som IDF roser så sterkt ikke blir opprettholdt, er det mulig de oppnår sitt mål, avslutter Harel.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart