Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Palestinsk baby drept i terrorbrann

Ali Dawbsheh ble drept i terrorbrannen. (Foto via ynetnews.com)
Ali Dawbsheh ble drept i terrorbrannen. (Foto via ynetnews.com)
Jødiske terrorister kastet brannbomber inn i en bygning. - Dette er et terrorangrep på alle måter, en forferdelig handling, sier statsminister Benjamin Netanyahu. De skadde blir behandlet på israelsk sykehus.

Israelske ledere uttrykker sjokk og sterk fordømmelse av terrorangrepet i den palestinske landsbyen Duma nord på Vestbredden natt til fredag 31. juli. Statsminister Benjamin Netanyahu har gitt sikkerhetsstyrkene ordre om å bruke alle tilgjengelige ressurser på å finne angriperne. Han kondolerer familien til den drepte babyen og ønsker rask bedring for dem som ble skadet i brannen, skriver Jerusalem Post.

I følge øyenvitner ble brannen utløst da terrorister kastet brannbomber inn i huset til Dawabsheh-familien omkring klokken 2 i natt. Familien prøvde å redde sine to barn, men de klarte ikke å redde den 18 måneder gamle babyen Ali Dawabsheh. Foreldrene og et fire år gammel barn ble reddet, men ble skadet. De ble evakuert til behandling på et israelsk sykehus.

– Brannen var eksplosjonsartet, sier Ghasan Gaghlas, en palestinsk tjenestemann i området. Han blir gjengitt av Yedioth Aharonoth. Et nabobygg ble også skadet av flammene, men bygningen var tom for folk.

– Tilstanden for moren er livstruende, opplyser Yossi Haik, professor og lege med ansvar for intensivavdelingen for brannskader på Sheba Medical Center.

Terrorangrepet er det mest alvorlige utført av jødiske ekstremister siden en palestinsk tenåring ble brent til døde sommeren 2014, som hevn for drapet på tre jødiske ungdommer som ble drept noen uker tidligere.

– Dette er en barbarisk terrorhandling, kommenterer Peter Lerner, talsmann for det israelske forsvaret.

Israelske styrker har gått i høy beredskap på Vestbredden.

 

 

Vi er i krig

– Vi er i krig, skriver Yair Lapid, leder for sentrumspartiet Yesh Atid og finansminister i den forrige Netanyahu-regjeringen. Vi gjengir hele teksten han sendte ut til journalister og publiserte på Facebook etter brannterroren.

«Den som brenner en palestinsk baby erklærer krig mot staten Israel. Den som knivstikker ungdommer i en homoparade erklærer krig mot staten Israel. Den som brenner ned en kirke erklærer krig mot staten Israel. Den som truer med å angripe høyesterett med en bulldoser er i krig mot staten Israel. Den som kaster stein mot sikkerhetsstyrkene erklærer krig mot staten Israel. Medlemmene av «Lehava» [en høyreekstrem jødisk gruppe] er forrædere som hjelper fienden i krigstider. Ungdommen som angriper arabere i Jerusalem er forrædere. Alle som roper «død over araberne» på en Beitar Jerusalem-kamp er forrædere mot vårt hjemland.

I naborommet tar sønnen min på seg uniformen. Han kom hjem i går kveld, men nå fikk han en telefon. «Kriseinnkalling,» sier han med et alvorlig ansikt. Han er blitt kalt tilbake i tjeneste fordi fienden angrep sist natt i Duma. Terroristene kom om natten og satte fyr på en baby. Som alltid går IDF til krig mot fienden, bare denne gang er fienden fra her, fra innsiden, fra oss. De er en femtekolonne. De er de naturlige partnerne til Hamas, Hizbollah og ISIS. De ser ut som oss, men de er ikke som oss. De er quislinger mot alt det som er hellig for oss, quislinger mot selve ideen som staten Israel ble grunnlagt på, forrædere mot jødedommen.

Og de prøver – som fienden alltid prøver på – å ødelegge staten Israel.

Vi vil ikke la det skje.

Dette er ikke en krig mellom høyre- og venstresiden, men mellom det fornuftige israelske sentrum og de gale yttergruppene. Vårt våpen er loven. Vår festning er høyesterett. Vår hær er alle de mennesker som nekter å være stille når staten Israel faller sammen på grunn av svakt og nølende lederskap.

Vi er i krig. For framtiden, for zionismen, for vår eksistens. Som i alle Israels kriger, kan vi ikke tåle å tape.»


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart