Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Netanyahu: – Iransk offiser stod bak angrep

Statsminister Benjamin Netanyahu besøker forsvarsstyrker ved Israels nordgrense. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu besøker forsvarsstyrker ved Israels nordgrense. (Foto: GPO)
Fredag morgen ble fire eller fem medlemmer av Islamsk Jihad drept i et israelsk angrep omkring 15 kilometer inn i Syria. - Vi er ikke interessert i å trappe opp, sier Benjamin Netanyahu.

Torsdag 20. august ble Israel angrepet med fire raketter fra Syria. Israel svarte umiddelbart med artilleribombardement mot flere militære mål i Syria. I følge syriske myndigheter ble én soldat drept og flere skadet. Fredag morgen fortsatte det militære svaret med et målrettet angrep mot terrorcellen som IDF mener stod bak rakettangrepene.

– Vi rammet i dag morges et kjøretøy hvor det var minst fire mennesker, sier en israelsk militærkilde til Times of Israel. Andre kilder sier fem eller seks personer ble rammet.

– Vi har ingen intensjon om å trappe opp denne konfrontasjonen, men vi kommer til å fortsette å svare på angrep mot israelske sivile slik som før, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

– De som er raske med å omfavne Iran bør vite at en iransk offiser ledet og støttet cellen som angrep Israel, la Netanyahu til.

Syrisk TV hevder at de som ble drept i angrepet, var ubevæpnede sivile. Hovedkvarteret til Islamsk Jihad ligger i Damaskus, men de har de siste årene hatt Gaza-stripen som sitt hovedområde for angrep mot Israel.

Militæranalytiker Ron Ben-Yishai, som skriver for Yedioth Aharonoth, tror rakettangrepet mot Israel torsdag var en hevn fra Irans og Hizbollahs side etter at fem Hizbollah-medlemmer ble drept i et israelsk luftangrep for tre uker siden. Han tror ikke Iran er interessert i noen opptrapping mot Israel nå. Hizbollah er dypt involvert i krigen i Syria. Det ble brukt langtrekkende raketter for å gjøre det klart hvem som stod bak angrepet, men rakettene ble avfyrt mot åpent område for ikke å tvinge Israel til å starte en større militæroperasjon mot Hizbollah på Golan og i Libanon, mener Ben-Yishai.

Bildet som er publisert i arabiske sosiale medier skal vise røyk som stiger opp fra stedet hvor Israel angrep en terrorcelle fra Islamsk Jihad 21. august 2015. (Foto via jpost.com)
Bildet som er publisert i arabiske sosiale medier, skal vise røyk som stiger opp fra stedet hvor Israel angrep en terrorcelle fra Islamsk Jihad 21. august 2015. (Foto via jpost.com)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart