Statsminister Benjamin Netanyahu besøker forsvarsstyrker ved Israels nordgrense. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu besøker forsvarsstyrker ved Israels nordgrense. (Foto: GPO)

Netanyahu: – Iransk offiser stod bak angrep

Fredag morgen ble fire eller fem medlemmer av Islamsk Jihad drept i et israelsk angrep omkring 15 kilometer inn i Syria. - Vi er ikke interessert i å trappe opp, sier Benjamin Netanyahu.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Torsdag 20. august ble Israel angrepet med fire raketter fra Syria. Israel svarte umiddelbart med artilleribombardement mot flere militære mål i Syria. I følge syriske myndigheter ble én soldat drept og flere skadet. Fredag morgen fortsatte det militære svaret med et målrettet angrep mot terrorcellen som IDF mener stod bak rakettangrepene.

– Vi rammet i dag morges et kjøretøy hvor det var minst fire mennesker, sier en israelsk militærkilde til Times of Israel. Andre kilder sier fem eller seks personer ble rammet.

– Vi har ingen intensjon om å trappe opp denne konfrontasjonen, men vi kommer til å fortsette å svare på angrep mot israelske sivile slik som før, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

– De som er raske med å omfavne Iran bør vite at en iransk offiser ledet og støttet cellen som angrep Israel, la Netanyahu til.

Syrisk TV hevder at de som ble drept i angrepet, var ubevæpnede sivile. Hovedkvarteret til Islamsk Jihad ligger i Damaskus, men de har de siste årene hatt Gaza-stripen som sitt hovedområde for angrep mot Israel.

Militæranalytiker Ron Ben-Yishai, som skriver for Yedioth Aharonoth, tror rakettangrepet mot Israel torsdag var en hevn fra Irans og Hizbollahs side etter at fem Hizbollah-medlemmer ble drept i et israelsk luftangrep for tre uker siden. Han tror ikke Iran er interessert i noen opptrapping mot Israel nå. Hizbollah er dypt involvert i krigen i Syria. Det ble brukt langtrekkende raketter for å gjøre det klart hvem som stod bak angrepet, men rakettene ble avfyrt mot åpent område for ikke å tvinge Israel til å starte en større militæroperasjon mot Hizbollah på Golan og i Libanon, mener Ben-Yishai.

Bildet som er publisert i arabiske sosiale medier skal vise røyk som stiger opp fra stedet hvor Israel angrep en terrorcelle fra Islamsk Jihad 21. august 2015. (Foto via jpost.com)
Bildet som er publisert i arabiske sosiale medier, skal vise røyk som stiger opp fra stedet hvor Israel angrep en terrorcelle fra Islamsk Jihad 21. august 2015. (Foto via jpost.com)

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart