Dawabsha-familien. (Foto: Privat, via jpost.com)
Dawabsha-familien. (Foto: Privat, via jpost.com)

Riham Dawabshe død av brannskadene

Riham Dawabshe døde i helgen av brannskader. Knesset-representanter reagerer kraftig på at ingen mistenkte er arrestert for ildspåsettelsen i Duma.

Søndag 6. september døde Riham Dawabsha (27) av brannskader på Sheba-sykehuset i Ramat Gan. Hun var moren til Ali Dawabsha, den 18 måneder gamle palestinske babygutten som ble drept da terrorister satte ild på familiens hus natt til 31. juli. Også guttens far døde senere av brannskadene han fikk. Femåringen Ahmed Dawabsha er nå det eneste gjenlevende familiemedlemmet. Hans tilstand er på bedringens vei.

Etter mordbrannen i Duma rettet israelske myndigheter mistanken mot jødiske terrorister. I ettertid er flere høyreekstreme jøder satt i administrativ forvaring, men det er ikke blitt reist tiltale mot noen for gjennomføring eller medvirkning til mordbrannen.

Knesset-medlemmer reagerer kraftig på politiets treghet.

– Mer enn én måned har gått og morderne går fortsatt fri og terroren og hatvolden mot palestinerne fortsetter og ingenting har endret seg, sier Aida Touma-Suleiman, Knesset-representant for Den arabiske felleslisten.

– De israelske sikkerhetstjenestene, som skryter av sin etterretning og etterforskning, og med alle sine avanserte våpensystemer, kan ikke en gang få stilt for retten noen små og elendige mordere. Dette er opprørende, men det er enda mer flaut, sier Zouheir Bahloul, Knesset-representant for Zionist Union.

Statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Moshe Ya’alon sa ildspåsettelsen i Duma var et terrorangrep.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart