Terrorister i Gaza avfyrer en granat mot Israel. Bildet er tatt 29. mai 2015, og mennene tilhører DFLP. (Illustrasjonsfoto: Flash90)
Terrorister i Gaza avfyrer en granat mot Israel. Bildet er tatt 29. mai 2015, og mennene tilhører DFLP. (Foto: Flash90)

Nytt alarmsystem for granatangrep fra Gaza

Israelske innbyggere i nærheten av Gaza-stripen vil kunne få 15 sekunders varsel før granatangrep fra Gaza, når det nye alarmsystemet tas i bruk i oktober.

Alarmsystemet som i dag varsler innbyggerne i grenseområdet rundt Gaza om rakettangrep, gir dem om lag 15 sekunder til å komme seg i sikkerhet i nærmeste bombesikrede rom. Søndag offentliggjorde det israelske forsvaret at et lignende alarmsystem snart er ferdig utviklet for å varsle om granatangrep. Det eksisterende alarmsystemet fanger nemlig ikke opp granatangrep like godt som rakettangrep, da granater ofte sendes over kortere avstander og i lavere høyde enn raketter. Granater har ofte slått ned i området uten at innbyggerne har rukket å få noe forvarsel i det hele tatt, eller bare noen få sekunder etter at alarmen gikk. Granatalarmsystemet som nå er utviklet, har som mål å gi innbyggerne like god tid på å søke tilflukt ved granatangrep som ved rakettangrep. Selv om det fortsatt dreier seg om maksimalt 15 sekunders varsel, avhengig av avfyringssted og hvilken type granat det dreier seg om, vil det nye systemet altså tross alt kunne bedre sikkerhetssituasjonen betraktelig.

Ifølge Israel Hayom opplyser IDF at alarmsystemet har gjennomgått vellykket testing, og vil være fullt operativt i løpet av oktober.

Under Gaza-krigen 2014 var det et granatangrep med svært kort forvarsel som drepte den fire år gamle israelske gutten Daniel Tregerman.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart