Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Nytt alarmsystem for granatangrep fra Gaza

Terrorister i Gaza avfyrer en granat mot Israel. Bildet er tatt 29. mai 2015, og mennene tilhører DFLP. (Illustrasjonsfoto: Flash90)
Terrorister i Gaza avfyrer en granat mot Israel. Bildet er tatt 29. mai 2015, og mennene tilhører DFLP. (Foto: Flash90)
Israelske innbyggere i nærheten av Gaza-stripen vil kunne få 15 sekunders varsel før granatangrep fra Gaza, når det nye alarmsystemet tas i bruk i oktober.

Alarmsystemet som i dag varsler innbyggerne i grenseområdet rundt Gaza om rakettangrep, gir dem om lag 15 sekunder til å komme seg i sikkerhet i nærmeste bombesikrede rom. Søndag offentliggjorde det israelske forsvaret at et lignende alarmsystem snart er ferdig utviklet for å varsle om granatangrep. Det eksisterende alarmsystemet fanger nemlig ikke opp granatangrep like godt som rakettangrep, da granater ofte sendes over kortere avstander og i lavere høyde enn raketter. Granater har ofte slått ned i området uten at innbyggerne har rukket å få noe forvarsel i det hele tatt, eller bare noen få sekunder etter at alarmen gikk. Granatalarmsystemet som nå er utviklet, har som mål å gi innbyggerne like god tid på å søke tilflukt ved granatangrep som ved rakettangrep. Selv om det fortsatt dreier seg om maksimalt 15 sekunders varsel, avhengig av avfyringssted og hvilken type granat det dreier seg om, vil det nye systemet altså tross alt kunne bedre sikkerhetssituasjonen betraktelig.

Ifølge Israel Hayom opplyser IDF at alarmsystemet har gjennomgått vellykket testing, og vil være fullt operativt i løpet av oktober.

Under Gaza-krigen 2014 var det et granatangrep med svært kort forvarsel som drepte den fire år gamle israelske gutten Daniel Tregerman.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart