Slik så eksplosjonen ut på himmelen over Ashkelon da rakettforsvarssysemet Iron Dome avskar en rakett fra Gaza fredag kveld. (Foto: Skjermdump fra Ynetnews.com web-tv)
Slik så eksplosjonen ut på himmelen over Ashkelon da rakettforsvarssysemet Iron Dome avskar en rakett fra Gaza fredag kveld. (Foto: Skjermdump fra Ynetnews.com web-tv)

Rakettangrep mot Ashkelon og Sderot

Fredag kveld ble det avfyrt to raketter fra Gaza mot Israel. Begge var rettet mot tettbebodde bystrøk.

Innbyggere i den sør-israelske byen Ashkelon hørte store eksplosjoner like før midnatt israelsk tid (klokken 23 norsk tid). Det var lyden av rakettforsvarssystemet Iron Dome som avskar en rakett fra Gaza før den rakk å slå ned og forårsake skader. Det er første gang Iron Dome avskjærer en rakett fra Gaza siden krigen mot Hamas sommeren 2014, ifølge Times of Israel.

Iron Dome-stasjoner ble plassert ut i Ashkelon torsdag, da det israelske forsvaret mistenkte at slike angrep kunne være i vente. Bakgrunnen for tiltaket er de siste dagers uroligheter i Jerusalem samt trusler fra Islamsk Jihad på grunn av en palestinsk fange som sultestreiker i israelsk fengsel.

 

Rammet bolig og buss i Sderot

Noen timer tidligere på kvelden ble Sderot rammet av et rakettangrep. Raketten skal ha slått ned i hagen til et privat hjem i Sderot, ifølge Jerusalem Post. Den tilhørende boligen, samt en buss som befant seg i nærheten, skal ha fått materielle skader. Politiet opplyser at ingen personer kom til skade.

Rakettangrepet i Sderot fant sted omtrent samtidig som jødene i Israel innledet sabbaten. Ifølge Ynetnews.com var det en familie til stede i hjemmet som ble rammet av eksplosjonen. Avisen skriver også at rakettalarmen denne gangen ikke rakk å gå av før raketten allerede hadde slått ned. Innbyggerne hørte først drønnet fra eksplosjonen, og deretter rakettalarmen.

Raketten ser ut til å ha blitt avfyrt fra Beit Hanoun, nord på Gazastripen, ifølge Ha’aretz. Det er første gang en rakett treffer Sderot by etter krigen sommeren 2014.

 

Herzog: – Vi må slå ned på terroren

Opposisjonsleder i Knesset, Isaac Herzog fra Zionist Union, sier i en kommentar fredag kveld at ”israelske borgeres manglende sikkerhet er en uakseptabel og alvorlig realitet”.

– Vi fortjener alle å være i sikkerhet i Jerusalem, Sderot og overalt ellers i landet. Israel bør nå slå ned på terroren og gå til regionale og internasjonale skritt som vil endre forholdene i regionen, sa Herzog.

Natt til lørdag gjennomførte det israelske luftforsvaret angrep mot tre av Hamas’ baser for terroraktivitet, som svar på rakettangrepene.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart