Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Mor og baby skadet av steinkasting

Bakruten ble knust under steinkasterangrepet familien Marom ble utsatt for torsdag. (Foto: Gush Etzion Regional Council)
Bakruten ble knust under steinkasterangrepet familien Marom ble utsatt for torsdag. (Foto: Gush Etzion Regional Council)
- Det var svært skremmende, og et mirakel at vi overlevde. De prøvde å drepe oss, sier moren.

Torsdag ettermiddag ble en familie utsatt for steinkasterangrep mot bilen sin langs veien ved Tekoa på Vestbredden. Erica og Moshe Marom var på vei hjem fra besøk hos Ericas foreldre, med sine tre barn i baksetet, da Erica ba mannen sin om å sakte farten fordi det gikk barn i skoleuniformer langs veikanten. Dette forteller hun til Jerusalem Post, hvor hun tidligere har hatt en redaktørstilling.

– Plutselig hørte vi flere høye brak, og de bombarderte bilen vår med sementblokker, det var ikke engang bare steiner, sier hun.

De kjørte i full fart bort fra angrepet, med knust bakrute, livredde for at barna i baksetet allerede hadde blitt truffet. De var særlig bekymret for seks måneder gamle Adir, som satt i bakovervendt barnesete. Da de hadde kommet seg i sikkerhet og fått stoppet bilen, så de at babyen hadde glasskår over hele seg. Adir slapp heldigvis fra angrepet med lettere skader. Erica ble også lettere skadet av glasskår som traff det ene beinet hennes.

Hun kommer opprinnelig fra New York, og flyttet til Israel for ti år siden. De siste 18 månedene har hun bodd i Tekoa, men hun har aldri tidligere personlig opplevd noe slikt som dette.

– Slikt har blitt altfor vanlig nå. Det skjer hele tiden, og det er alvorlig. Det er ikke bare folk som kaster steiner, det er barn som kaster sementblokker på andre barn, andre uskyldige barn. Dette må ta slutt, sier hun.

Noen timer etter angrepet opplyste politiet at de hadde arrestert en 15 år gammel gutt som hadde tilstått forbrytelsen. Han var på vei hjemover fra skolen sammen med venner, da de bestemte seg for å gå ut til den nærliggende veien og kaste steiner på israelske biler. Politiet leter etter de andre som er mistenkt for å ha vært med.

Noen timer senere ble et foreldrepar drept i skyteangrep på Vestbredden.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart