Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

To drept og tre såret i knivterror i Jerusalem

Nehemia Lavi (41) og Aharon Benet (22) ble drept i terrorangrep i Jerusalem lørdag 3. oktober 2015. (Foto: Privat)
Palestinsk terrorist gikk løs på jødisk ektepar og rabbiner med kniv, og løsnet deretter skudd mot blant andre en to år gammel gutt.

En palestinsk terrorist trakk kniv i Gamlebyen i Jerusalem lørdag kveld klokken 19.30 lokal tid (18.30 norsk tid), like innenfor Løveporten. Han angrep fem personer. To av dem ble drept.

41 år gamle Nehemia Lavi var rabbiner ved en yeshiva-skole (lærer ved en jødisk bibelskole) i Gamlebyen i Jerusalem. Han ble knivstukket i overkroppen, og døde på sykehus av skadene kort tid etterpå. Han etterlater seg kone og sju barn.

22 år gamle Aharon Benet ble også knivstukket i overkroppen, og i likhet med Lavi døde også han på sykehus den samme kvelden.

Aharon Benets kone Adele Benet, som også er 22 år gammel, ble kritisk skadet i knivangrepet. Hun ble stukket både i ryggen og brystet, og var lørdag kveld avhengig av pustemaskin, ifølge sykehusansatte. Søndag meldes det at tilstanden hennes er stabilisert.

I tillegg ble en mann i 20-årene lettere skadet da han ble forsøkt knivstukket.

 

Skjøt toåring

Etter knivstikkingen trakk terroristen fram et skytevåpen. Ekteparet Benets to år gamle sønn ble truffet i et bein av et skudd. Han er innlagt på sykehus, og ble operert samme kveld. Tilstanden hans er stabil.

Det har kommet fram at terroristen tok skytevåpenet fra drapsofferet Nehemia Lavi, som hadde båret våpenet på seg.

Terroristen løsnet flere skudd i gaten. Times of Israel skriver at han skjøt vilt mot en folkemengde av turister. Jerusalem Post skriver at han skjøt mot det israelske grensepolitiets styrker.

Grensepolitiet patruljerte 50 meter fra angrepsstedet, og en grensepolitimann skjøt og drepte terroristen straks de ble varslet om hva som pågikk.

 

”Den tredje intifadaen har begynt”

Gjerningsmannen var 19 år gamle Muhannad Halabi fra Ramallah. Han var jus-student ved al-Quds universitetet i Jerusalem. Dagen før han gjennomførte terrorangrepet skrev han på Facebook: ”Etter det jeg kan se, har den tredje intifadaen begynt.”

Terrororganisasjonen Islamsk Jihad har tatt på seg ansvaret for ugjerningen. De har sendt ut en uttalelse der de hyller terroristen for innsatsen, og forklarer at angrepet ble gjort ”som svar på israelske terrorforbrytelser mot palestinere”. Hamas har også kommet med uttalelser der de hyller angrepet.

 

Uro på Vestbredden og i Jerusalem

Etter kniv- og skyteangrepet i Gamlebyen var lørdagskvelden og natten preget av uroligheter mange steder på Vestbredden og i Jerusalem, ifølge Times of Israel.

Jerusalem-trikken ble utsatt for to ulike steinkasterangrep på en kveld. Trikkevognene ble skadet, men ingen personer ble rammet.

En israelsk araber ble angrepet og lettere skadet av palestinere utenfor Hebron, og gjerningsmennene forklarte etterpå at de ”tok feil av ham og trodde han var jøde”. Ambulansen som fraktet ham til sykehus etter angrepet, ble angrepet av steinkastere og skadet. En militærpatrulje i jeep som kom kjørende for å jage bort steinkasterne, ble truffet av en bensinbombe og tok fyr. Soldatene ble ikke skadet.

I nærheten av Beit El ble en militærpost beskutt, og troppene skjøt tilbake mot angriperne. Det er ikke meldt om skadde.

I nærheten av kjøpesenteret Mamilla Mall i sentrum av Vest-Jerusalem har det vært opptøyer og sammenstøt mellom jødiske og palestinske ungdommer. En arabisk sjåfør ble ifølge politiet angrepet av jødiske ungdommer, og mens han flyktet fra stedet, kjørte han på en fotgjenger som ble lettere skadet.

For to dager siden ble et foreldrepar brutalt drept i et terrorangrep langs en vei på Vestbredden. Fatahs væpnede avdeling skal ha stått bak ugjerningen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart