Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Vil montere kameraer langs alle veier på Vestbredden

Tirsdag besøkte Netanyahu åstedet for dobbeldrapet på ekteparet Henkin torsdag 1. oktober. (Foto: GPO)
Tirsdag besøkte Netanyahu åstedet for dobbeldrapet på ekteparet Henkin torsdag 1. oktober. (Foto: GPO)
- Vi vil overvinne denne terrorbølgen slik vi også har overvunnet tidligere terrorbølger, sier Netanyahu.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu besøkte tirsdag åstedet der ekteparet Eitam og Naama Henkin ble drept torsdag 1. oktober av Hamas-terrorister. Overfor pressen kommenterte han den politiske kritikken han har fått om at regjeringen hans ikke går kraftig nok til verks i bekjempelsen av den pågående uroen.

– Her er det ingen tvil om at vi må gi forsvaret bred støtte, og alle vet det, inkludert de som hevder det motsatte, sa Netanyahu ifølge Times of Israel.

Kvelden i forveien protesterte 2.000 demonstranter foran statsministerboligen i Jerusalem på at de ikke mener myndighetene gjør nok i kampen mot terroren.

 

Trafikk-kameraer skal øke sikkerheten

Under besøket på Vestbredden bekjentgjorde Netanyahu ett nytt og konkret grep: Regjeringen vil at det skal installeres overvåkningskameraer langs alle israelske veier på Vestbredden, som skal støttes av ytterligere overvåkning av trafikken fra luften, og kontrolleres av forsvarets kommandosentraler. Sikkerheten langs veinettet anses for å være hovedutfordringen i den nåværende situasjonen.

 

Terror-vitner stilles til ansvar

Han forsikret om at alle som har vært involvert i de siste dagenes terrorangrep vil bli stilt til ansvar. Under terrorangrepet i Jerusalem lørdag, der to menn ble drept, en kvinne hardt skadet og en toåring ble skutt i et bein, har det vært rapportert om butikkeiere på stedet som nektet å hjelpe ofrene i sikkerhet.

– Jeg har bedt om at butikkene deres skal bli stengt, og at de skal bli stilt til ansvar, sa Netanyahu, ifølge Jerusalem Post.

Han gjentok enda en gang at Israel ikke har noen intensjon om å forandre status quo på Tempelhøyden, og at myndighetene ikke planlegger verken å rive moskeer eller å bygge noe nytt tempel, slik rykter spredt av palestinske oppviglere vil ha det til.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart