Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Preken i Gaza-moské: – Spreng dem i lufta

Predikant i moské i Gaza viser fram bombebelte og oppfordrer til selvmordsaksjoner mot israelere. (Foto: Skjermdump fra MEMRI / YouTube)
Predikant i moské i Gaza viser fram bombebelte og oppfordrer til selvmordsaksjoner mot israelere. (Foto: Skjermdump fra MEMRI / YouTube)
Predikant i moské i Gaza holdt opp bombevest fra prekestolen, og ba folket på Vestbredden sprenge jøder i lufta. Noen dager tidligere skal Hamas ha instruert sine medlemmer på Vestbredden til å planlegge selvmordsangrep.

Fredag 23. oktober holdt predikanten Abu Hamza Ashur en tale i en moské i Gaza der han med stor innlevelse utfordret den palestinske befolkningen på Vestbredden til å drepe og lemleste jøder. Han proklamerte også at det snart vil komme nye selvmordsbombeaksjoner.

Video med utdrag fra talen tekstet til engelsk er publisert av MEMRI, og kan sees nederst i artikkelen eller ved å klikke her.

 

– Drep dem!

Moské-predikanten sier:

”Tiden for demonstrasjoner og samlinger er over.

Tiden for å trygle om hjelp er også over.

Nå er det tid for å høste, tid for operasjoner, tid for sverd, blodsutgytelse, og å trykke på avtrekkeren.

O, sønn av raseriet på Vestbredden, ved Allah, bare raseri vil frigjøre dette landet.

O, dere på Vestbredden, drep dem!

Ta gift på dolkene deres, og knivstikk eller slakt dem.

Spreng dem i lufta, utgyt blodet deres, nedlegg dem, parter dem, gjør dem lamme, få jorden til å skjelve under føttene deres, tramp på hodene deres.”

Så går han over til å snakke om at det snart vil komme selvmordsbombere:

”De neste operasjonene av dem som søker martyrdom vil bli utført med bombebelter”, sier han, og tar fram et bombebelte som han løfter høyt opp for å vise til forsamlingen, mens han retorisk henvender seg til jødene med trusler:

”Dette er det som venter dere. Dette er hva vi har forberedt for dere. Dette er marerittet deres. Det er dette de hellige krigerne forbereder for dere”, sier Ashur, og fortsetter:

”Ved Allah, vi vil bruke det for å forvandle dere til kroppsdeler, og vi vil sende dere budskap skrevet i blod. Ved Allah, vi vil utslette dere med det. Vi vil gjøre dere til livløse lik, og til spredte kroppsdeler, så sant Allah vil. Det er dette som vil frigjøre landet vårt, så sant Allah vil.”

Palestinere blir kontinuerlig oppmuntret til å drepe jøder i moskéer, massemedier og sosiale medier. – Dann knivgrupper, oppmuntret en sjeik i Rafah 9. oktober.

 

Hamas skal ha oppfordret til selvmordsangrep

Det er ikke sikkert at predikantens budskap kommer som lyn fra klar himmel på tilhørerne. Fire dager før talen ble holdt, fortalte Ynetnews.com at Hamas hadde gått ut med oppfordringer til sine medlemmer og støttespillere på Vestbredden om å utføre selvmordsbombinger.

Det skal ha blitt gitt instruksjoner om dette til Hamas-medlemmer i områdene rundt Hebron og Nablus – områder der innbyggerne kan komme seg til Jerusalem enklere enn fra mange andre steder på Vestbredden. Israelsk etterretning bekrefter overfor avisen at de mener Hamas virkelig vil forsøke å utføre selvmordsbombeangrep fra Vestbredden dersom de klarer å opparbeide seg til å bli i stand til det.

I tillegg forteller en palestinsk sikkerhetskilde at palestinske sikkerhetsstyrker nylig har arrestert en Hamas-celle i Hebron, og konfiskert penger og eksplosiver som gruppen hadde i sin besittelse.

 

Hamas-ledere støtter terrorbølgen

Ledere i Hamas støtter også offentlig opp under den pågående terrorbølgen.

Søndag 18. oktober uttalte Mahmoud al-Zahar at ”det er nødvendig å gjøre det pågående folkeopprøret til et væpnet opprør [intifada]”.

Onsdag 21. oktober uttalte Hamas’ politiske leder Khaled Mashaal under et besøk i Sør-Afrika at angrepene mot israelere vil fortsette. ”Ikke forvent at opprøret skal stoppe, ikke forvent at de skal slutte med motstandskampen”, sa han ifølge Times of Israel.

Samme kveld uttalte Hamas’ talsmann i Gaza, Sami Abu Zuhri, at denne dagens angrep i Jerusalem og Hebron ”beviser at alle triksene som brukes for å stanse intifadaen er dømt til å mislykkes”.

 

– Kan ikke se bort fra muligheten

Times of Israels journalist Avi Issacharoff skriver i en analyse at muligheten for at Israel igjen kan komme til å oppleve selvmordsangrep absolutt er til stede. I øyeblikket tilsier riktignok både israelsk og palestinsk etterretningsinformasjon at Hamas foreløpig mangler den nødvendige infrastrukturen for å kunne utføre slike angrep i Israel fra Vestbredden. Men denne infrastrukturen vil kunne utvikles under etterretningstjenestens radar, slik at de vil kunne bli i stand til å utføre storskala terrorangrep. ”Med andre ord kan man ikke se bort fra muligheten for at terrorister – og ikke nødvendigvis Hamas – vil forsøke å utføre selvmordsbombeangrep mot israelere”, skriver Issacharoff.

Han mener det i øyeblikket er mest sannsynlig at Islamsk Jihad, en av Hamas’ rivaler, vil være først ute til å forsøke et slikt angrep, fordi de vil ha mest å tjene på det. Et vellykket selvmordsangrep vil kunne styrke deres posisjon i den palestinske folkeopinionen, ifølge Issacharoff. Hamas løper en større risiko ved å ta direkte ansvar for storskala angrep, da Israel vil kunne gjengjelde med angrep mot regimet i Gaza.

 

– Hamas kan beordre angrep fra Gaza

Samtidig er det grunner til å mistenke at Hamas også nå er aktive i å organisere deler av den pågående terrorbølgen mot Israel, forklarer han i analyseartikkelen. Det er en økende mistanke om at en del av angrepene den senere tiden ikke bare har vært gjort av solo-terrorister, men at det har ligget konkrete instruksjoner bak handlingene. Flere av angrepene kan ha vært koordinert og beordret av Hamas i Gaza. Tre av forrige ukes knivangripere bar t-skjorter med teksten ”Izz ad-Din al-Qassam”, som er navnet på Hamas’ væpnede styrker. Hamas har et eget organ kalt ”Byrået for Vestbredden”, som har hovedkvarter i Gaza og som har til mål å koordinere flest mulig terrorangrep mot israelere på og ut fra Vestbredden. Angrepet der et israelsk ektepar ble skutt og drept 1. oktober var bevislig gjennomført av en Hamas-celle.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart