Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Den blodige oktober

Skjermdump fra videoopptak i Al-Abrar moskéen i Rafah 9. oktober 2015.
Skjermdump fra videoopptak i Al-Abrar moskéen i Rafah 9. oktober 2015.
Israelere er blitt utsatt for mer enn 50 drapsforsøk hittil i oktober. Se oversikten fra dag til dag.

Odd Sverre Hove, tidligere sjefredaktør i avisen Dagen, har laget denne oversikten over terrorangrep i Israel fra 1. oktober 2015. Oversikten er oppdatert fram til klokken 10.00 torsdag 29. oktober.

Totalt:

 • Nesten 50 knivdrap-angrep
 • 4 skudd-drap-angrep
 • 5 bildrap-angrep
 • 2 brannstiftinger.

I tillegg kommer et stort antall opprør og demonstrasjoner som kunne endt i dødelig vold uten at israelske sikkerhetsstyrker grep inn.

 • Okt 1: Nablus i Samaria: skyting mot bil, dødsoffre: rabbi Eitam Henkin og kona Naama (fire barn i baksetet: 9 år, 7 år, 4 år og 9 mnd: alle uskadd). Terrorister: bande fra Hamas, pågrepet av Shin Bet.
 • Okt 3: Jerusalem/Løveporten: to drept, knivstikking, dødsoffer: Aharon Banita-Bennet (22), var på vei til Vestmuren for å be sammen med ung kone og to små barn. Kona og begge barna ble såret. Rabbi Nehemia Lavi (far til syv barn) kom springende for å hjelpe. Han ble angrepet og knivstukket til døde. Terroristen: skutt og drept av sikkerhetsstyrker som kom til.
 • Okt 4: Jerusalem/Damaskusporten: knivstikking mot en israelsk tenåring, Mosje Malka (15), (som ble såret). Terrorist: skutt og drept av sikkerhetsstyrker.
 • Okt 7: Petakh Tikva: knivstikkings-angrep mot jødisk mann i kjøpesenter, men kniven knekket, offeret ble bare såret. Terroristen: ble pågrepet av tilskuere og arrestert av sikkerhetsstyrker.
 • Okt 7: Jerusalem/Løveporten: knivstikking mot en jødisk mann (36). Han ble moderat såret, og greide selv å skyte og drepe den kvinnelige arabiske terroristen (18).
 • Okt 7: Kirjat Gat/Tel Aviv: En terrorist knivstakk en israelsk soldat og greide å stjele våpenet hans. Terroristen løp inn i en leilighet i nærheten, der en israelsk kvinne akkurat var på vei inn. Hun kjempet med terroristen og greide å flykte fra ham. Så ble terroristen drept av politiet.
 • Okt 7: Jerusalem: knivstikking ved Bybane-stoppested, rettet mot to israelske bibelskolestudenter (25), den ene ble alvorlig skadet, den andre moderat skadet. Terroristen ble arrestert.
 • Okt 7: Kirjat Arba/Hebron: knivstikkings-angrep rettet mot jødisk mann som ble alvorlig skadet. Terroristen unnslapp.
 • Okt 7: Afula/Galilea: Knivstikking rettet mot en israelsk soldat som ble såret. Terroristen ble pågrepet kort etterpå.
 • Okt 9: Jerusalem: knivstikking med slag og sparking mot israelsk gutt (16) i profeten Samuels gate. Han ble lettere skadet. Den arabiske terroristen (18) ble kort etter pågrepet av politiet.
 • Okt 9: Kirjat Arba/Hebron: knivstikkings-angrep med forsøk på våpentyveri rettet mot politi-offiser (47). Andre politifolk skjøt den arabiske terroristen.
 • Okt 10: Jerusalem/Damaskusporten: To eldre jødiske menn på vei til sabbatens morgenbønn ved Vestmuren ble knivstukket. Den ene ble moderat såret, den andre lettere såret. Terroristen var en arabisk gutt (16) som ble angrepet og skutt av grensepoliti-vakter.
 • Okt 10: Jerusalem/Damaskus-porten: To politifolk ble knivstukket og dels alvorlig såret, dels moderat såret. Andre politifolk skjøt og drepte den arabiske terroristen (19), men kom også i skade for å treffe en tredje politi-kollega som ble moderat såret.
 • Okt 11: Motorveien mellom Jerusalem og Maale Adumim: Politimann lettere såret av kvinnelig terrorist som kjørte mistenkelig og detonerte en bilbombe (delvis mislykket). Den kvinnelige bilbombe-terroristen ble alvorlig såret.
 • Okt 12: Jerusalem/Løveporten: Knivstikkings-forsøk, terroristen (18) fra Øst-Jerusalem ble skutt og drept.
 • Okt 12: Nord-Jerusalem/Ammunisjonshøyden: Grensepolitimann knivstukket og lettere såret av en kvinnelig arabisk terrorist (16). Politimannen greide å skyte og stoppe henne, hun ble pågrepet og innlagt på sykehus.
 • Okt 12: Nord-Jerusalem/Pisgat Zeev: Jødisk mann (25) og gutt (13) på to sykler ble knivstukket og alvorlig skadet av to arabiske gutte-terrorister (13 og 15). Politiet skjøt og drepte den eldste terroristen og pågrep den yngste i såret tilstand. (Mahmoud Abbas påsto etterpå at Israel henrettet barn, Netanjahu svarte med å offentliggjøre bilde av trettenåringen lys levende i en sykehus-seng med håndjern påsatt.)
 • Okt 12: Jerusalem: knivstikkings-angrep ombord i en buss rettet mot israelsk soldat (19), forsøk på våpentyveri fra soldaten. Under en slåsskamp ble den arabiske terroristen skutt og drept av en politimann.
 • Okt 13: Raanana/Tel Aviv: to knivstikkinger med en times mellomrom, Den første: ved busstopp, det israelske offeret (32) ble livsfarlig skadet, angriperen fra Øst-Jerusalem (22) ble overmannet av forbipasserende og arrestert. Den andre: israelsk mann alvorlig skadet og tre andre lettere skadet, terroristen var bygningsarbeider i nabolaget. Han ble arrestert.
 • Okt 13: Jerusalem/Talpiot: skyting og knivstikking ombord i buss. Dødsofre: Khaim Orlev (78) og Alon Govberg (51), og 15 andre ble såret, mange alvorlig såret. Terroristene: to arabiske menn fra Jabel Mukaber-bydelen i Tel Aviv. Den ene terroristen ble skutt og drept av politiet. Den andre ble såret.
 • Okt 13: Jerusalem/Makor Baruck (religiøs bydel): bildrap-terrorisme, dødsoffer: rabbi Jesjajahu Krisjevsky (59). Fem andre ble såret. Bildrap-terroristen ble åpgrepet. Han var fra Jabel Mukaber-bydelen i Tel Aviv og hadde statsborgerskap som israelsk araber, var ansatt i det israelske telefonselskapet Bezeq og brukte firmabilen som terror-våpen. (Hamas lovpriste dette angrepet som «et kjærkomment budskap til alle som skader de hellige stedene våre».)
 • Okt 14: Jerusalem: buss-knivstikking avverget. Grensepoliti-offiser så kniv under terroristens sete i den spreng-fulle bussen. Terroristen satt med et barn på fanget for å unngå mistanke. Terroristen pågrepet.
 • Okt 14: Jerusalem/Damaskusporten: knivstikking, to israelere lettere skadet av arabisk terrorist (19) fra Hebron. Terroristen ble skutt og drept av sikkerhetsstyrker.
 • Okt 14: Jerusalem: Israelsk kvinne (72) knivstukket og såret mens hun ventet på en buss ved den sentrale buss-stasjonen. Terroristen ble skutt og drept.
 • Okt 16: Nablus/Josefs Grav (Sikkim): Brannstiftings-terrorisme: Josefs grav brent ned om natten av arabiske terrorister.
 • Okt 16: Jerusalem/Issawija-bydelen: Grensepolitimann avverget terrorangrep med bombe ved sjekkpunkt nær Det Hebraiske Universitetet/Scopus-fjellet.
 • Okt 16: Hebron/Kirjat Arba-veikrysset: Utkledd som foto-journalist knivstakk en arabisk terrorist en israelsk soldat som ble moderat såret. En annen soldat skjøt og drepte terroristen.
 • Okt 17: Jerusalem/Armon Hanatziv-bydelen: Mislykket kniv-stikking. Arabisk terrorist (16) fra Jabel Mukaber-bydelen i Tel Aviv prøvde å knivstikke en grensepolitimann, men ble selv skutt og drept av andre grensepolitifolk.
 • Okt 17: Hebron: tre separate knivstikkings-angrep:
  1) Palestinsk mann prøvde å knivstikke en israeler på vei hjem fra morgenbønn i synagogen, men mannen var bevæpnet og skjøt og drepte terroristen.
  2) Palestinsk kvinne (16) knivstakk og såret lett en kvinnelig israelsk grensepoliti-offiser, som deretter skjøt og drepte terroristen.
  3) Arabisk terrorist (18) fra Hebron knivstakk og såret moderat en israelsk soldat ved et politi-sjekkpunkt. En annen soldat skjøt og såret kritisk terroristen.
 • Okt 17: Kalandia-sjekkpunktet/Jerusalem: Mislykket dobbel knivstikking. En terrorist prøvde å knivstikke en politimann, som svarte med å skyte terroristen i foten. Deretter prøvde terroristen å knivstikke en overordnet offiser, men da ble han skutt og drept.
 • Okt 18: Beersheba: skyting og knivstikking på den sentrale buss-stasjonen. Dødsoffer: sersjant Omri Levy (20). 10 andre ble såret, derav flere politifolk. Terroristen ankom buss-stasjonen med kniv og pistol, han grep også den drepte soldatens våpen og skjøt vilt rundt seg. (Terroristen var beduin fra beduin-byen Hura i Negev. Hele beduin-samfunnet der har etterpå tatt avstand fra terrorangrepet hans. Terroristen ble skutt og drept av israelsk politi.) Eritreeisk-israelsk dødsoffer, Habtom Zerhoma (29) ble feilaktig oppfattet som terrorist og skutt av en sikkerhetsvakt. Han døde senere av skudd-sårene. Mishandlet av tilskuere mens han lå skadet på bakken.
 • Okt 20: Hebron/Al Fawar-krysset: bildraps-terrorisme. Arabisk terrorist kjørte med vilje over og drepte israelske Avraham Hasano (54) fra Kirjat Arba med en lastebil. (Bildene av bil-terror-drapet ble frigitt onsdag 21/10).
 • Okt 20: Hebron: Israelsk militæroffiser lettere skadet i knivstikking.
 • Okt 20: Gush Etzion-krysset: bildrap-terrorisme. To israelere lettere skadet av tilsiktet bil-påkjørsel ved buss-stopp. Terroristen trakk deretter en kniv, men ble så skutt og drept.
 • Okt 21: Yitzhar/Samaria: mislykket knivstikking. En palestinaarabisk jente (15) med kniv prøvde å ta seg inn i bosettingen Yitzhar. Hun ble skutt, såret og pågrepet av israelske soldater.
 • Okt 21 Nord-Jerusalem/Kikar Adam-veikrysset: knivstikkings-angrep mot kvinnelig israelsk soldat (20), som ble alvorlig skadet i overkroppen. Terroristen (22) var fra Øst-Jerusalem. Han ble skutt og drept. En mistenkt medskyldig ble arrestert.
 • Okt 21: Ofra-bosettingen nord for Jerusalem: forsøk på bildrap-terrorisme. En israelsk politimann ble lettere skadd. Terroristen drønnet inn i sjekkpunktet uten å adlyde politiets stopp-varsler. Terroristen greide deretter å rømme til landsbyen Silwad, der israelske styrker finkjemmet området på jakt etter mannen.
 • Okt 21 Maale Adumin: mislykket bilbombe-terrorisme. Sikkerhetsstyrker fant hjemmelaget bombe i en bil. To palestinaarabiske menn pågrepet.
 • Okt 21 Beit Ummar/Hebron: steinkastings-angrep og forsøk på bildrap-terrorisme. Fem israelske soldater ble lettere skadd. Etter massivt steinkasting mot bilen de satt i, forlot soldatene bilen for å pågripe steinkasterne, men da ble de bevisst påkjørt av en palestinaarabisk bilfører. Bilføreren ble skutt på stedet og alvorlig såret.
 • Okt 22 Beit Shemesh: knivstikking. En bibelskole-student (18) ble moderat såret av knivstikking ved buss-stopp utenfor synagoge. Utført av to arabiske terrorister (21) fra Hebron-regionen. De var væpnet med kniver og prøvde så å ta seg ombord i en skolebuss full av israelske barn, men da ble de skutt og drept av israelsk politi.
 • Okt 22 Bet El/Judea: brannbombe-angrep på bil. Et israelsk ektepar med tre små barn ble såret i et brannbombe-angrep på bilen de satt i. Mangler opplysninger om terroristen(e).
 • Okt 22 Gush Etzion: knivstikking. Israelsk soldat såret av arabisk knivstikker. Gjerningsmannen skutt på stedet.
 • Okt 24 Bilboa/Samaria: mislykket knivdrap-forsøk. Arabisk gutt (16) utkledd som sukkertøy-selger forsøkte å knivstikke israelsk sikkerhetsvakt. Terroristen ble skutt og drept på stedet.
 • Okt 25 Ariel-krysset/Samaria: knivstikking. En israelsk mann (25) som haiket, ble knivstukket av arabisk terrorist som deretter flyktet. Terroristen ble senere pågrepet.
 • Okt 25 Hebron: knivstikkings-forsøk. En israelsk politimann ble forsøkt knivstukket av en arabisk jente (17). Politimannen skjøt jenta, og hun døde senere av skuddsårene.
 • Okt 25 Gush Etzion-blokken: bil-steining og knivstikking. En israelsk mann (58) ble moderat såret i knivstikking etter at terrorister først hadde ødelagt bilen han satt i med steinkasting.
 • Okt 26 Hebron: to knivstikkinger på rad. På morgenen ble en israelsk soldat knivstukket og alvorlig såret. Gjerningsmannen ble skutt på stedet. Senere på dagen forsøkte en arabisk terrorist (19) å knivstikke en annen israelsk soldat utenfor Patriarkenes Grav. Terroristen ble skutt og drept.
 • Okt 27 Jerusalem sentrum: mislykkede forsøk på knivdrap og øksedrap. Terroristene var to arabiske gutter (17 og 16) fra Øst-Jerusalem, en med øks og en med kniv. Begge ble arrestert.
 • Okt 27 Gush Etzion-krysset: knivstikking. Israelsk soldat moderat såret. To arabiske terrorister skutt på stedet.
 • Okt 28 Gush Etzion-krysset: knivstikking. Israelsk kvinne knivstukket i ryggen og moderat såret. Terroristen pågrepet.
 • Okt 28 Hebron: mislykket knivstikking. Israelsk soldat forsøkt knivstukket ved Patriarkenes Grav. Gjerningsmannen skutt og drept på stedet.
 • Okt 29 Hebron: knivstikking. Israelsk soldat knivstukket og lettere såret ved Patriarkenes Grav. Deretter prøvde terroristen å knivstikke en grensepoliti-soldat, men da ble han skutt og drept.

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

 1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
 2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
 3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
 4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart