Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Tre knivangrep, steinkasting, skyting og brannbomber

En maskert palestiner kaster en molotov-coctail. (Illustrasjonsfoto: Flash90)
En maskert palestiner kaster en bensinbombe på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Flash90)
To kvinner ble skadet i steinkasterangrep, og israelske soldater ble beskutt torsdag kveld. Palestinske gjerningsmenn har angrepet israelere en rekke ganger denne dagen.

En gravid kvinne ble lettere skadet da palestinske angripere kastet steiner på bilen hennes torsdag kveld, ifølge Times of Israel. Angrepet skjedde på Vestbredden, langs vei nr. 60 ved bosetningen Karmei Tzur, nord for Hebron. Kvinnen fikk kuttskader fra glasskår, og ble fraktet til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem av redningspersonell fra Magen David Adom.

Tidligere på kvelden ble en kvinne i 60-årene lettere skadet da bilen hennes ble angrepet av steinkastere langs vei nr. 431, i nærheten av byen Ramle i Sentral-Israel. Hun ble fraktet til sykehus i Rishon Lettzion, ifølge Ma’ariv. Kvinnen ble truffet i ansiktet av både steiner og glasskår. Hun hadde med seg et barnebarn på åtte år i bilen. Barnet ble ikke skadet.

 

Skyting, bomber og steinkasting

Det ble også avfyrt skudd fra en bil mot israelske soldater som sto på en haikelomme langs en vei utenfor bosetningen Ofra på den nordlige delen av Vestbredden torsdag kveld. Ma’ariv skriver at bilen med gjerningsmennene kom seg unna, og at israelske styrker leter etter dem. Ingen av de angrepne soldatene ble skadet.

Torsdag kveld ble også en rørbombe kastet mot grensepoliti på vakt i bydelen A-Tur i Øst-Jerusalem.

To eksplosiver ble kastet mot grensepolitistyrker i nærheten av Betlehem. Ingen ble skadet verken i A-Tur eller Betlehem, ifølge Walla.

I nærheten av den jødiske gravlunden i Hebron ble det kastet et eksplosiv mot en israelsk militærpost.

I nærheten av forsvarets brigade for Judea-regionen ble det kastet en molotov-coctail mot en israelsk bil, ifølge Israel Radio.

Både på nordsiden og sørsiden av bosetningsblokken Gush Etzion kastet palestinere steiner mot forbipasserende biler.

Tidligere på dagen ble det begått to knivangrep i Hebron og ett i Eilat.

 

Tre knivangrep

Torsdag formiddag forsøkte en palestinsk mann å knivstikke en israelsk soldat i bydelen Beit Hadassah i Hebron. Angriperen ble skutt av sikkerhetsstyrkene og døde senere på dagen av skadene. Han lyktes ikke i å skade soldaten han angrep.

Fire timer tidligere ble en israelsk soldat lettere skadet i et lignende knivangrep i den samme byen. Angrepet skjedde i nærheten av Patriarkenes Grav, langs veien mellom Hebron og den jødiske bosetningen Kiryat Arba, under en voldelig demonstrasjon. En palestinsk mann gikk bort til israelske soldater og trakk kniv. Han knivstakk en av soldatene i ansiktet. Soldaten kjempet imot og slo tilbake. Da gikk gjerningsmannen i stedet løs på en grensepolitimann, før han ble skutt og drept.

I Eilat helt sør i Israel ble en israelsk kvinne knivstukket. Angriperen flyktet fra åstedet. Senere på dagen ble en arabisk tenåring innbrakt til avhør. Motivet bak dette knivangrepet er fortsatt uklart, og politiet kan foreløpig ikke bekrefte om det dreier seg om en nasjonalistisk motivert terrorhandling eller om en annen type kriminell handling.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart