Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

To knivangrep i Sentral-Israel mandag

På denne gaten i Rishon Letzion ble en mann og en kvinne knivstukket av en palestinsk terrorist i dag, mandag 2. november 2015. (Foto: MDA / Twitter)
På denne gaten i Rishon Letzion ble en mann og en kvinne knivstukket av en palestinsk terrorist i dag, mandag 2. november 2015. (Foto: MDA / Twitter)
Fire israelere er knivstukket i Netanya og Rishon Letzion. Blant de skadde er en 71 år gammel mann og en 80 år gammel kvinne.

Klokken 18 lokal tid mandag kveld gikk en palestinsk terrorist til angrep med kniv i den sentral-israelske kystbyen Netanya, ifølge blant andre Times of Israel. Han knivstakk en israelsk mann på 71 år, som ble alvorlig skadet. Etter livreddende behandling på stedet ble han sendt til sykehus i den samme byen. Han har fortalt redningsmannskapene at han sto stille på gaten da han plutselig kjente et hogg i ryggen.

Gjerningsmannen var en 23 år gammel mann fra den palestinske byen Tulkarem på Vestbredden. Han ble skutt i beina av politiet, og er alvorlig skadet. Like etter at terroristen var blitt stanset, forsøkte en lokal butikkeier spontant å angripe ham. Butikkeieren ble pågrepet av politiet og arrestert for forsøk på overfall. Mens dette sto på, samlet en folkemengde seg på åstedet, og politiet måtte hindre flere personer i folkemengden fra å forsøkte å lynsje terroristen.

 

Tre knivstukket i Tel Aviv-området

Tidligere mandag ettermiddag gikk en terrorist til knivangrep i byen Rishon Letzion, som i praksis er en forstad til Tel Aviv. I nærheten av sentralstasjonen i byen gikk angriperen først inn på en buss, der han knivstakk en 35 år gammel israelsk mann i ryggen. Han er moderat til alvorlig skadet, men i stabil tilstand, ifølge redningsmannskapene.

Deretter gikk terroristen ut på gaten og knivstakk en 26 år gammel mann og en 80 år gammel kvinne. 26-åringen slapp fra angrepet med lettere skader. Den 80 år gamle kvinnen er moderat til alvorlig skadet, men i stabil tilstand.

Terroristen er en 19 år gammel mann fra Hebron. Han ble overmannet av politiet og arrestert inne i en klesbutikk i nærheten. Politiet måtte hindre personer i folkemengden på stedet i å lynsje ham.

 

Knivangrep på Vestbredden mandag morgen

Mandag morgen gikk to palestinere til angrep med kniv mot en israelsk soldat like ved kontrollposten Gilboa i nærheten av Jenin, ifølge Jerusalem Post. Den ene gjerningsmannen var 16 år gammel og ble skutt og drept under angrepet. Den andre ble arrestert. De lyktes ikke i å skade noen israelere. En gruppe soldater så de to gjerningsmennene på en bensinstasjon 150 meter fra kontrollposten, og oppfattet oppførselen deres som mistenkelig. Soldatene ba dem stanse for sikkerhetskontroll, og i stedet for å etterkomme ordren, dro en av dem fram en kniv. Dette er det tredje knivangrepet ved den samme kontrollposten på ti dager.

 

Uro i Jerusalem også

I Jerusalem ble en turistguide angrepet utenfor Jaffa-porten inn til Gamlebyen mandag formiddag. En 22 år gammel palestinsk mann er arrestert av Jerusalem-politiet for å ha gått løs på turistguiden med en flaske. Guiden ble fraktet til Hadassah-sykehuset med en lettere hodeskade.

Tidligere på formiddagen kastet en ung palestiner en molotov-coctail på en vaktpost utenfor distriktsretten i Jerusalem. Eksplosjonen forårsaket små skader på bygningen.

 

Tre skadet i bilangrep søndag

Søndag ettermiddag i 16-tiden ble tre israelske grensepolitibetjenter i 20-årene skadet da en palestinsk angriper kjørte en bil rett inn i vaktposten der de var stasjonert på Vestbredden. Angrepet skjedde i et veikryss mellom den jødiske bosetningen Kiryat Arba og den palestinske landsbyen Beit Einun, kort vei fra Hebron. En mann ble alvorlig skadet, blant annet i hodet. En annen mann og en kvinne fikk lettere skader. Grensepolitimannskaper avfyrte skudd mot bilen, men gjerningsmannen kom seg likevel unna. Israelske styrker satte straks i gang leteaksjon etter bilen. Samme kveld ble gjerningsmannen arrestert, etter at han meldte seg selv til de israelske styrkene, ifølge Times of Israel.

 

Angrep langs veiene på Vestbredden

Søndag ettermiddag ble også en kvinne lettere skadet da bilen hennes ble angrepet av steinkastere langs en vei sør for Hebron på Vestbredden. Frontruten på bilen ble ødelagt, ifølge Walla.

Vei nr. 35 vest for Hebron ble stengt søndag kveld etter at det ble rapportert om avfyring av skudd i nærområdet. Det samme gjaldt inngangene til bosetningene Adora og Telem.

Langs veien mellom de jødiske bosetningene Kochav Hashahar og Tapuah ble det også meldt om steinkasting, men der ble det ikke rapportert om skader.

 

Knivangrep utenfor Hebron

Like ved samme sted som bilangrepet søndag ettermiddag, skjedde et knivangrep søndag formiddag. Det var under voldelige opptøyer på stedet at de israelske styrkene ble oppmerksomme på at en av opprørerne var bevæpnet med kniv. Da soldatene gikk etter ham for å stanse ham, løp han mot to andre soldater, etter alt å dømme i et forsøk på å knivstikke dem. Angriperen ble skutt og drept av de israelske styrkene. Han var en 24 år gammel palestiner fra Beit Einun.

Samme dag ble en 14 år gammel gutt fra Shuafat i Øst-Jerusalem anmeldt for å ha planlagt knivangrep mot jøder. Han skal ha vært bevæpnet med to kniver, som han hadde gjemt i skolesekken sin og forsøkt å smugle gjennom en kontrollpost inn til sentrum av Jerusalem, ifølge Walla.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart