Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Knivangrep i Gush Etzion torsdag

Åstedet for knivangrepet torsdag ettermiddag i Gush Etzion. (Foto: Gush Etzion kommune)
Åstedet for knivangrepet torsdag ettermiddag i Gush Etzion. (Foto: Gush Etzion kommune)
En palestinsk mann angrep israelske soldater med kniv ved innkjørselen til bosetningsområdet Gush Etzion på Vestbredden torsdag ettermiddag.

Gjerningsmannen var en 25 år gammel palestinsk mann fra Hebron. Han ble skutt og drept av en israelsk soldat på stedet før han rakk å skade noen israelere, ifølge blant andre Jerusalem Post og Times of Israel.

Soldaten som skjøt terroristen og dermed avverget angrepet forteller:

– Mens vi holdt vakt ved avkjørselen til Gush Etzion, ble vi oppmerksomme på en mistenkelig person. Vi ba ham komme over på den siden av gaten der vi sto. Da han kom, tok han fram en kniv og forsøkte å knivstikke en venn av meg som var sammen med meg. I det øyeblikket tok jeg fram våpenet mitt og skjøt ham.

Den samme soldaten forteller at han opplevde et lignende knivangrep også i forrige uke. I det tilfellet måtte han skyte to terrorister.

Etter en rekke knivangrep mot israelere i Gush Etzion-området den senere tiden, har det israelske forsvaret doblet vaktholdet i området den siste uken.

– Vi forbereder oss på at terrorbølgen kan bli lang, og vi må også være forberedt på muligheten for en eskalering, sier en kilde i forsvaret til Jerusalem Post.

Bosetningsblokken Gush Etzion ligger like sør for Jerusalem, og veiene i området er tett trafikkert av både israelere og palestinere. Området har vært svært utsatt under terrorbølgen i høst.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart