Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Vi er samlet i Tønsberg fordi vi er frustrerte

Conrad Myrland taler til ca. 120 deltakere på MIFFs støttemarkering i Tønsberg 7. november 2015. (Foto: Torben von Huth, MIFF Vestfold)
Conrad Myrland taler til ca. 120 deltakere på MIFFs støttemarkering i Tønsberg 7. november 2015. (Foto: Torben von Huth, MIFF Vestfold)
Les appellen som Conrad Myrland holdt under støttemarkeringen i Tønsberg lørdag 7. november.
  • Forhåndsskrevet manus til Conrad Myrlands appell under støttemarkeringen for Israel og minnemarkeringen for de jødiske terrorofrene i Tønsberg sentrum 7. november 2015. Framføringen avvek litt, men ubetydelig fra manus. Se talen på YouTube.

 

Shalom!

Kjære venner av Israel, kjære venner av det jødiske folk!

I dag har hver av dere valgt rett! Du kunne ha ligget hjemme på sofaen. Akkurat nå kunne fjernkontrollen ført deg inn på kjøkkenet til to norske kjendiser som møtes til kokkeduell på TV2. Eller kanskje det ville friste mer med militær musikk på NRK? Noen ville kanskje ha falt for Svenske Hollywoodfruer på TV3?

Men du er ikke i sofaen. Du er ikke foran TVen i ettermiddag. Du har reist deg. Du er ikke hjemme. Du er ikke passiv.

Du bryr deg! Du har kommet til MIFF Vestfolds og MIFF Norges støttemarkering i Tønsberg fordi du bryr deg om jødisk liv. Du har kommet til Tønsberg fordi du ønsker det beste for Israel og alle landets innbyggere og naboer.

Du har reist deg fra sofaen fordi du vemmes av å se islamister drepe forsvarsløse jødiske kvinner og menn med kniv. Du blir sint når du tenker på at den norske regjeringen tar dine penger fra deg, og sender dem inn i en palestinsk økonomi som rikelig belønner og ærer drapsmenn med naziinspirert ideologi.

Millioner av nordmenn ser med likegyldighet på palestinsk antisemittisme og deres økonomiske belønningssystem for barnemordere. Likegyldighet! Det var nettopp det som preget det tyske folk da nazistenes mordere og vandaler gikk til angrep på jødisk liv og eiendom under Krystallnatten i disse dager for 77 år siden. Likegyldigheten i november 1938 ga Hitlers bødler grønt lys for Holocaust i årene som fulgte.

Vi er her i dag fordi vi nekter å være likegyldige. Vi er her for å vise rødt lys til alt jødehat, rødt lys til boikott og demonisering av Israel. Samtidig som vi minnes den siste månedens terrorofre, er vi også her for å feire at staten Israel har endret jødisk liv radikalt til det bedre. Vi er her for å ta avstand fra Den arabiske liga – som «absolutt og kategorisk» avviser å anerkjenne Israel som en jødisk stat. 22 land som definerer seg som arabiske og 57 land som definerer seg som muslimske avviser at verdens eneste jødiske land skal kunne forbli jødisk. Vi er her for å synge ut for hele Vestfold at dette staves h-y-k-l-e-r-i. Det er hykleri av verste sort.

Jeg tror du har kommet til Tønsberg fordi du er frustrert.

Du er frustrert over Lars Gule, som vil boikotte Israel, men importerer palestinsk intifada. Senest torsdag tente førsteamanuensisens ideologiske barnebarn opp bål og poserte som maskerte steinkastere utenfor en bedrift på Raufoss. Ulovlig aksjon, konkluderte politiet. Det er ikke første gang vi har sett ulovligheter fra den kanten.

Du er også frustrert over Hilde Henriksen Waage. Professoren ved Universitetet i Oslo kritiserte Israel fordi israelsk politi skyter for å drepe når de stanser mordere som er i gang med sine dødelige angrep. Vet hun ikke at norsk politi ustraffet har skutt og drept knivmenn til og med ­før de knivstakk? Det er kanskje ingen bombe, men det kom ikke et pip fra professoren da svensk politi noen dager senere fulgte eksempelet til israelsk politi.

Men vi er ikke her bare fordi vi er frustrerte over noen få norske akademikere. Vi er dypt frustrert og frastøtt av å måtte betale tusenvis av kroner hvert år i lønn til NRK-ansatte som behandler det israelske folk uten noen slags journalistisk integritet.

Fra hvilke andre områder i verden lar NRK Urix en pizzabaker fortelle en plump propagandaversjon av konfliktens historie med et pizzahjul?

Hvordan kan en NRK-journalist få seg til å si: «En jødisk festival som pågår i nærheten, er årsaken til uroen»? Løvhyttefesten skaper bare uro for dem som blir urolig av jødisk liv.

Listen over overtramp fra norske medier har på ny vært lang de siste ukene. Søk på faktasjekk, pluss MIFF i Google, og du finner alle våre avsløringer av feil og mangler.

Skal man tro noen norske journalister og akademikere, gir frustrasjon i seg selv grønt lys til å gå amok med kniv og øks. Men selv om vi er frustrerte, går ingen her amok, og det skal vi aldri, aldri gjøre! Våre verktøy er utelukkende tunge og tastatur. Også disse verktøy skal vi bruke med varsomhet og saklighet, uten hat eller personangrep. Palestinerne ville hatt sin stat for lenge siden dersom de hadde fulgt et slikt eksempel.

Nei, Israel-venner er ikke frustrert på samme måte som islamistiske jihadister og voldelige, rasistiske palestinske nasjonalister. Helt siden 1930-tallet har deres frustrasjon først og fremst brakt ulykke ned over deres eget folk. Det samme ser vi i dag. Hvert eneste knivstikk har ført palestinerne lenger bort fra drømmen om å få sin egen stat. Hvert eneste knivstikk får det palestinske samfunnet til å minne mer om Islamsk Stat enn et nasjonsbyggingsprosjekt. Derfor er vi også i Tønsberg fordi vi er frustrert på vegne av våre palestinske venner.

La meg bruke de siste minuttene på å takke. Det er hver og en av dere som har kommet som er dagens helter. Hjertelig takk til deg som har møtt opp for å gi det israelske folk din støtte. Heltene er dere som løfter det israelske flagget med stolthet. Heltene er Solveig og Torben som har brukt det meste av sin fritid de siste ukene på å forberede denne flotte og verdige markeringen. Heltene er Rune og alle de andre frivillige i MIFF Vestfold som har bidratt med smått og stort.

I dag går det et budskap fra Tønsberg til Jerusalem, fra Vestfold til Tel Aviv – et budskap som kommer til å spre seg fra Eilat i sør til Kiryat Shmona i nord: «Vi har venner i Norge. Den største norske fagforeningen vil boikotte oss. Den største kristne barneorganisasjonen i Norge vil stanse all handel med oss. Men over hele Norge har vi likevel venner. Vi har noen som bryr seg. Vi har noen som vil oss vel. Vi har noen som gråter med oss, når vi gråter. Vi har noen som forstår vår frykt. Langt i nord er det noen som legger fjernkontrollen sin til side og stiller opp når vi trenger en hånd og en skulder å gråte på.»

Familiemedlemmene til Avraham, Omri, Yeshayahu, Haim, Alon, Richard, Nehemia, Aharon, Eitam og Naama vil bli dypt rørt når de hører at du kom for å minnes deres kjære.

Straks skal vi høre Israels nasjonalsang Hatikva. Helten er deg som røres av det jødiske folkets lengsel tilbake til Zion, og som gleder deg over at den årtusenlange drømmen har blitt virkelighet. I vår generasjon har vi sett håpet oppfylt – det jødiske folk i frihet i sitt land.

Men det er mer å håpe på. Håpet er at det jødiske folk også skal få frihet for terror og knivstikking – frihet for løgn og demonisering. Håp om frihet til virkelig shalom.

Du som deler dette håpet – du er dagens helt. Sammen skal vi vekke stadig flere opp fra likegyldigheten. Sammen skal vi forklare og forsvare Israels sak. Sammen skal vi doble medlemstallet i MIFF. Sammen drømmer vi om en dag da Israels naboer vil bytte frustrasjon med forståelse – dagen de vil se hvilke fantastiske muligheter de har om de velger samarbeid og fred side om side med Israel.

Sammen skal vi være Med Israel for fred. Helt til slutt skal vi være med Israel. Med alle våre krefter skal vi være for en ekte fred. Fordi det er rett. Fordi det trenges.

Takk skal dere ha.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart