Israelske fly skal ha angrepet mål i Syria onsdag kveld ifølge syriske medier. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israelske fly skal ha angrepet mål i Syria onsdag kveld ifølge syriske medier. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Syriske medier: – Israelsk luftangrep i Damaskus

Regimevennlige syriske medier hevder onsdag kveld at det israelske luftvåpenet har gått til angrep like ved flyplassen i Damaskus.

Ifølge meldingene skal israelske fly ha sluppet bomber omtrent klokken 18 lokal tid. Ifølge syriske opposisjonsgrupper var målet en våpenforsendelse som var på vei til Hizbollah.

Det israelske forsvaret vil ikke kommentere påstandene. Syria har heller ikke offisielt bekreftet meldingene om angrepet, selv om en Facebook-side med forbindelse til det syriske regimet har publisert et bilde som angivelig viser skadene etter luftangrepet.

Kilder i medierapportene sier de hørte høye eksplosjoner og så røykskyer stige opp fra flyplassen, samtidig som strømmen forsvant fra området og alle flyavganger ble midlertidig innstilt.

Forrige gang syriske medier rapporterte om et israelsk luftangrep mot Syria var 31. oktober. Da skal opp mot et dusin israelske fly ha deltatt i aksjonen, som rammet flere av Hizbollahs og Assad-regimets baser.

Israelske myndigheter har som rutine å ikke kommentere medierapporter om slike angrep. I tidligere uttalelser har forsvaret likevel vært tydelige på at de ikke vil tolerere at forsendelser med avanserte våpen får komme i hendene til terrororganisasjonen Hizbollah, som har som uttalt mål å ramme Israel.

Meldingene om luftangrepet er gjengitt i flere israelske medier onsdag kveld, blant annet Ynetnews.com, Times of Israel og Jerusalem Post.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart