NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Om bord på denne trikken ble en sikkerhetsvakt knivstukket tirsdag 10. november. (Foto: Magen David Adom)
Om bord på denne trikken ble en sikkerhetsvakt knivstukket tirsdag 10. november. (Foto: Magen David Adom)

Vakt på trikken knivstukket

To svært unge palestinere knivstakk en sikkerhetsvakt på Jerusalem-trikken tirsdag. Dette var det første av fire knivangrep mot israelere denne dagen.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Den 25 år gamle sikkerhetsvakten ble knivstukket om bord på trikken i Jerusalem, i bydelen Pisgat Ze’ev, klokken 12.30 tirsdag. De to palestinske guttene som angrep ham, oppgis av Times of Israel å være 11 og 14 år gamle, mens Jerusalem Post angir at de er 12 og 13 år gamle. Ifølge palestinske kilder er de fettere. Den ene av dem kommer fra flyktningleiren Shuafat og dem andre fra den nærliggende bydelen Beit Hanina i Øst-Jerusalem.

Etter at han ble skadet, avfyrte sikkerhetsvakten skytevåpenet sitt mot angriperne, og traff den yngste av guttene. Han ble alvorlig skadet. Den andre angriperen ble overmannet av passasjerer på trikken og pågrepet av politiet etterpå. Sikkerhetsvakten slapp fra angrepet med lettere skader fra knivstikk i overkroppen. Både sikkerhetsvakten og den skutte angriperen er innlagt på israelske sykehus i Jerusalem til behandling.

 

Knivangrep ved Damaskus-porten

Bare noen minutter senere forsøkte en annen palestinsk angriper å knivstikke to politivakter ved Damaskus-porten inn til Gamlebyen. Terroristen var en 37 år gammel mann fra Øst-Jerusalem. Han ble skutt av politivaktene før han rakk å skade noen av dem. Angriperen ble fraktet til Hadassah-sykehuset i Jerusalem, der han døde av skadene etter kort tid. En 50 år gammel tilskuer til angrepet ble lettere skadet av et skudd som traff hånden hans, ifølge politiet.

 

To angrep på Vestbredden

Senere tirsdag ettermiddag trakk en palestiner kniv mot en gruppe grensepolitimenn ved en kontrollpost utenfor Abu Dis, like øst for Jerusalem. Han gikk til angrep da han ble bedt om å vise legitimasjon. Grensepolitiet skjøt og drepte ham på stedet.

I en annen hendelse tirsdag ble en patrulje fra grensepolitiet angrepet av palestinske opprørere som kastet steiner og flasker mot dem ved siden av sikkerhetsbarrieren, i nærheten av landsbyen Tira på Vestbredden. Grensepolitiet gikk inn i landsbyen for å arrestere steinkasterne. En av dem trakk kniv og forsøkte å knivstikke en av grensepolitimannskapene da han ble pågrepet. Angriperen ble overmannet og arrestert, og klarte ikke å skade grensepolitimannen.

 

Kilder: Jerusalem Post og Times of Israel.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart