Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Vakt på trikken knivstukket

Om bord på denne trikken ble en sikkerhetsvakt knivstukket tirsdag 10. november. (Foto: Magen David Adom)
Om bord på denne trikken ble en sikkerhetsvakt knivstukket tirsdag 10. november. (Foto: Magen David Adom)
To svært unge palestinere knivstakk en sikkerhetsvakt på Jerusalem-trikken tirsdag. Dette var det første av fire knivangrep mot israelere denne dagen.

Den 25 år gamle sikkerhetsvakten ble knivstukket om bord på trikken i Jerusalem, i bydelen Pisgat Ze’ev, klokken 12.30 tirsdag. De to palestinske guttene som angrep ham, oppgis av Times of Israel å være 11 og 14 år gamle, mens Jerusalem Post angir at de er 12 og 13 år gamle. Ifølge palestinske kilder er de fettere. Den ene av dem kommer fra flyktningleiren Shuafat og dem andre fra den nærliggende bydelen Beit Hanina i Øst-Jerusalem.

Etter at han ble skadet, avfyrte sikkerhetsvakten skytevåpenet sitt mot angriperne, og traff den yngste av guttene. Han ble alvorlig skadet. Den andre angriperen ble overmannet av passasjerer på trikken og pågrepet av politiet etterpå. Sikkerhetsvakten slapp fra angrepet med lettere skader fra knivstikk i overkroppen. Både sikkerhetsvakten og den skutte angriperen er innlagt på israelske sykehus i Jerusalem til behandling.

 

Knivangrep ved Damaskus-porten

Bare noen minutter senere forsøkte en annen palestinsk angriper å knivstikke to politivakter ved Damaskus-porten inn til Gamlebyen. Terroristen var en 37 år gammel mann fra Øst-Jerusalem. Han ble skutt av politivaktene før han rakk å skade noen av dem. Angriperen ble fraktet til Hadassah-sykehuset i Jerusalem, der han døde av skadene etter kort tid. En 50 år gammel tilskuer til angrepet ble lettere skadet av et skudd som traff hånden hans, ifølge politiet.

 

To angrep på Vestbredden

Senere tirsdag ettermiddag trakk en palestiner kniv mot en gruppe grensepolitimenn ved en kontrollpost utenfor Abu Dis, like øst for Jerusalem. Han gikk til angrep da han ble bedt om å vise legitimasjon. Grensepolitiet skjøt og drepte ham på stedet.

I en annen hendelse tirsdag ble en patrulje fra grensepolitiet angrepet av palestinske opprørere som kastet steiner og flasker mot dem ved siden av sikkerhetsbarrieren, i nærheten av landsbyen Tira på Vestbredden. Grensepolitiet gikk inn i landsbyen for å arrestere steinkasterne. En av dem trakk kniv og forsøkte å knivstikke en av grensepolitimannskapene da han ble pågrepet. Angriperen ble overmannet og arrestert, og klarte ikke å skade grensepolitimannen.

 

Kilder: Jerusalem Post og Times of Israel.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart