Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Ble hun henrettet eller stanset i forsøket på å drepe?

Tharwat al-Sharawi og minneplakaten som Hamas har laget om henne. I bakgrunnen skjermdump av videoopptaket av hendelsen.
Tharwat al-Sharawi og minneplakaten som Hamas har laget om henne. I bakgrunnen skjermdump av videoopptaket av hendelsen.
Uskyldig bestemor eller jihadist?

Fredag 6. november kom en 72 år gammel kvinne kjørende nedover en gate i Hebron. Et videoopptak fra hendelsen viser at en israelsk soldat prøver å vinke henne inn til venstre side av veien, men hun legger seg i stedet helt til høyre hvor en større gruppe israelske soldater står. Like før bilen kjører inn i soldatene blir det åpnet ild. Kvinnen døde senere på sykehus av skadene hun fikk.

I palestinernes sosiale medier ble hendelsen framstilt som en henrettelse. I dagene som fulgte ble saken også delt og kommentert av Palestina-tilhengere på MIFFs Facebook-side.

«Støtter MIFF også et drap som dette? Forkastelig hvis dette går ustraffet i demokratiet Israel?» skrev Svein Johansen 7. november.

«Sist fredag ble 72 år gamle palestinske Tharwat al-Sharawi drept mens hun kjørte i normal fart gjennom gaten,» skrev Leif Gullberg 9. november.

 

Bilangriperen

Var al-Sharawi en uskyldig bestemor som ble henrettet av onde israelske soldater, eller var hun en islamistisk terrorist som svingte helt ut i siden av veien for å drepe?

Al-Sharawi var enken etter Fouad al-Sharawi, en terrorist som ble drept av IDF i Hebron-området under den første intifadaen i 1988. Hun etterlater seg fem barn. Ett av barna er datteren Ihlam, som er gift med lederen for Hamas-gruppen fra Hebron i palestinernes lovgivende forsamling. Han sitter i israelsk fangenskap. Ifølge PALDF Forum har Hamas publisert en minneplakat for al-Sharawi og Hamas-lederen Ismail Haniyeh har sendt kondolanser til familien.

8. november meldte det palestinske nettstedet shasha.ps at al-Sharwai skrev sitt testamente to uker tidligere. Hun sa også til sin datter Ihlam: «Jeg tror jeg kommer til å dø snart… Dersom jeg dør, o Allah, la meg dø som en martyr og ikke i sengen.»

– At hun skrev testamente og hva hun sa til sin datter styrker IDFs rapport om at hun gjennomførte et bilangrep og ikke ble, som palestinerne hevder, «henrettet» av IDF-soldater, skriver Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center.

I løpet av de siste ukene har palestinske talsmenn gang på gang benektet at terrorister er blitt drept mens de utførte terrorangrep. De reagerer med å anklage Israel for «henrettelser» og framstiller de palestinske angriperne som «uskyldige».

– Men bevis på åstedet og informasjon fra palestinsk media viser gjentatte ganger at det var snakk om terrorangrep fra mannlige og kvinnelige palestinske terrorister, skriver informasjonssenteret.

Om al-Sharawi fikk et illebefinnende eller om hun hadde intensjon om å treffe soldater med bilen sin får vi nok aldri vite sikkert. At hennes måte å kjøre på utgjorde en trussel for soldatene er det imidlertid liten tvil om for dem som ser videoopptaket av hendelsen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart