Da denne bilen ble beskutt, ble far og sønn drept, og mor og en annen sønn skadet. (Foto: Skjermdump fra Channel 2 via Times of Israel)
Da denne bilen ble beskutt, ble far og sønn drept, og mor og en annen sønn skadet. (Foto: Skjermdump fra Channel 2 via Times of Israel)

Far og sønn drept i skyteangrep

To israelere ble drept og to skadet da en familie på sju ble utsatt for palestinsk skyteangrep fredag ettermiddag.

En israelsk far og sønn på 40 og 18 år er drept i et skyteangrep fra en palestinsk terrorist like før klokken 15 lokal tid fredag ettermiddag.

Angrepet skjedde ved avkjørselen til den israelske bosetningen Otniel langs vei nr. 60, sør for Hebron på Vestbredden. To palestinske gjerningsmenn kom kjørende i bil, stanset bilen og begynte å skyte mot bilen til en israelsk familie bestående av et ektepar, deres to sønner og tre døtre. Etter å ha avfyrt en rekke skudd, gikk den ene av terroristene ut av bilen og avfyrte enda flere skudd mot den israelske bilen fra nærmere hold, ifølge Channel 2. Etterpå kjørte begge terroristene av sted.

Familiefaren og den eldste sønnen på 18 år satt i forsetet på bilen og ble truffet av flere skudd. Mens han var skadet klarte sønnen å ringe nødtelefonen etter hjelp. De to drapsofrene ble erklært døde på stedet av redningspersonell fra Magen David Adom.

Moren og familiens 16 år gamle sønn ble lettere skadet i skytingen. De er sendt til behandling på Soroka medisinske senter i Beersheva. Dit er også familiens tre døtre sendt, til behandling for sjokk. Døtrene ble ikke truffet av skuddene.

Israelske styrker er på leting etter terrormorderne. Veiene i nærområdet er stengt på grunn av leteaksjonen.

Statsminister Benjamin Netanyahu har sendt sine kondolanser til de pårørende, og uttaler at «vi skal innhente disse avskyelige morderne og bringe dem til rettferdighet slik vi også har gjort i fortiden.»

Hamas har sendt ut en uttalelse der de ønsker angrepet velkommen som en «kvalitetsutvikling i intifadaen», ifølge Walla News.

Det oppsto opptøyer i Hebron etter skyteangrepet, og opprørerne kom i voldelige sammenstøt med israelske styrker. En 21 år gammel palestiner ble skutt og drept i sammenstøtene.

Ellers i løpet av fredagen har det vært konfrontasjoner mellom palestinere og israelske sikkerhetsstyrker flere steder på Vestbredden og ved Gaza-grensen. IDF har avfyrt skudd mot tre toneangivende personer i de voldelige opptøyene, og to av dem er skadet etter å ha blitt truffet i beina, ifølge Ynet. Senere på ettermiddagen melder Times of Israel at en 22 år gammel palestiner er blitt drept under opptøyer i Ramallah. En annen palestiner som ble skadet under opptøyer i går, døde i dag av skadene.

Kilder: Jerusalem Post, Times of Israel og Ynetnews.com.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart