Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

To drept i terrorangrep mot synagoge i Tel Aviv

To israelere ble drept og én skadet i knivterrorangrepet i Tel Aviv 19. november 2015. (Foto: Twitter-kontoen IsraelHatzolah)
To israelere ble drept og én skadet i knivterrorangrepet i Tel Aviv 19. november 2015. (Foto: Twitter-kontoen IsraelHatzolah)
Jøder ble angrepet med kniv av en palestinsk terrorist da de kom ut av synagogen sin.

For første gang på over to uker har knivterroren på ny rammet det sentrale Israel. De forrige angrepene var i Rishon Letzion og Netanya.

En palestinsk terrorist gikk tidlig torsdag ettermiddag til angrep mot israelere utenfor en synagoge ved Panarama-bygningen i Tel Aviv. Da jøder kom ut av synagogen etter en bønnestund, ble de stukket ned av angriperen. Israelske medier melder nå at to israelere er drept. En er moderat skadet, melder Ha’aretz.

Massakren skal ha blitt begrenset da bedende jøder i synagogen til slutt klart å stenge angriperen ute, melder Yedioth Aharonoth.

Terroristen rømte fra stedet, men ble pågrepet av en trafikkonstabel i lageret til en skobutikk. Angriperen er en 26 år gammel palestiner fra Dura i Hebron-området på Vestbredden. Han fikk arbeidstillatelse i Israel for omkring én måned siden. Politiet sjekker meldinger om at han skal ha jobbet på en restaurant over gaten for åstedet.

– Jeg kom til Israel for å angripe og drepe jøder, skal terroristen ha sagt til politiet, ifølge Ha’aretz.

 

Reaksjoner

– Den tredje intifadaen hadde begynt å se litt mindre ut som en intifada i forkant av Tel Aviv-angrepet i dag. Forhåpentligvis er dette et unntak i forhold til den mer rolige trenden, skriver Yonah Jeremy Bob på Twitter. Han er kommentator i Jerusalem Post.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart