Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

En drept og flere skadet i terrorangrep mandag

Her ble en israeler drept og flere skadet i knivangrep mandag ettermiddag, langs vei nr 443 mellom Jerusalem og Tel Aviv. (Foto: Flash90)
Her ble en israeler drept og flere skadet i knivangrep mandag ettermiddag, langs vei nr 443 mellom Jerusalem og Tel Aviv. (Foto: Flash90)
En 18 år gammel israelsk soldat ble drept i et knivangrep ved en bensinstasjon mellom Jerusalem og Tel Aviv. Tidligere på dagen gikk to unge palestinske jenter til angrep mot sivile i Jerusalem.

Omtrent klokken 15 lokal tid mandag gikk en palestinsk terrorist til angrep med kniv mot israelske soldater på en bensinstasjon langs vei nr. 443, som er en av hovedveiene mellom Jerusalem og Tel Aviv. En mannlig soldat på 18 år ble drept i angrepet.  Den drepte het Ziv Mizrahi og kom fra Givat Ze’ev. Han var sjåfør i en avdeling av forsvaret som har ansvar for overvåkingsballonger.

En kvinnelig soldat i begynnelsen av 20-årene ble lettere skadet. Hun ble fraktet til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem.

En annen israelsk kvinne ble også skadet i forbindelse med angrepet, fordi bilen hennes ble truffet av skudd fra sikkerhetsstyrkene som forsøkte å stanse terroristen.

Terroristen ble skutt og drept på stedet av andre soldater som befant seg i nærheten.

 

Unge jenter stakk eldre palestiner med saks

Tidligere på dagen gikk to palestinske jenter på 14 og 16 år til angrep langs Jaffa-gaten, i nærheten av Mahane Yehuda-markedet i Jerusalem. Jentene var bevæpnet med hver sin saks.

To personer ble lettere skadet i angrepet. Jentene knivstakk en 70 år gammel mann som selv er palestiner. Han kom fra angrepet med lettere skader. En 27 år gammel sikkerhetsvakt ble lettere skadet av en kule, sannsynligvis en rikosjett, da en politimann på stedet skjøt mot terroristene under angrepet.

De to jentene var kusiner og kom fra flyktningleiren Kalandiya på Vestbredden. Den 14 år gamle jenta ble skutt og drept mens hun utførte angrepet. Den 16 år gamle jenta ble også skutt, og hun er alvorlig skadet.

Både den nærliggende markedsplassen og Jaffa-gaten var fulle av folk da angrepet skjedde. En bombetekniker fra politiet var i ferd med å kjøre bort fra markedet da han observerte angrepet, ifølge politiet. Han så at de to jentene forsøkte å knivstikke flere sivile forbipasserende. Politimannen gikk da ut av bilen, trakk våpen og beordret terroristene til å stanse og slippe våpnene sine. Terroristene adlød ikke ordren, og løp i stedet rett mot ham. Han stanset begge angriperne ved å skyte dem.

Opplysningene er hentet fra Ynetnews.com, Jerusalem Post og Times of Israel.

 

Flere angrep mandag

En 18 år gammel israelsk mann ble lettere skadet i en påkjørsel på Vestbredden mandag morgen. Påkjørselen skjedde mellom den israelske bosetningen Shavei Shomron og utposten Homesh. 18-åringen er fraktet til sykehus i Petah Tikva. Sikkerhetsstyrkene mistenker at det dreier seg om et bilterrorangrep, men etterforskningen holder mandag ettermiddag fortsatt en mulighet åpen for at det kan ha vært en bilulykke. Israelske styrker er på leting etter bilføreren, som har stukket av.

Ved en innkjørsel til Nablus på Vestbredden forsøkte en palestinsk terrorist mandag å knivstikke en israelsk soldat. Terroristen ble skutt og drept før han rakk å skade noen.

 

Rakettangrep fra Gaza

Natt til mandag ble begått et rakettangrep fra Gaza mot Israel. Raketten eksploderte på et åpent område i Eshkol-regionen, og det er ikke meldt om skader på personer eller eiendom, ifølge Jerusalem Post.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart