Søk
Hadar Buchris (21) ble drept av en palestinsk terrorist søndag. (Foto: Facebook)
Hadar Buchris (21) ble drept av en palestinsk terrorist søndag. (Foto: Facebook)

Hadar (21) ble knivstukket til døde

21 år gamle Hadar Buchris ble gravlagt i Jerusalem mandag, etter at hun ble knivstukket og drept av en palestinsk terrorist søndag.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Den 21 år gamle israelske kvinnen som ble drept i et knivangrep i Gush Etzion-veikrysset på Vestbredden sør for Jerusalem søndag, var Hadar Buchris fra Netanya. Hun var student ved Zohar College i bosetningen Bat Ayin. Tidligere har hun studert teater, og gjort nasjonal tjeneste som barne- og ungdomsarbeider i to år, først ved en moshav i nærheten av Tiberias og så på en kibbutz i Beit She’an.

– Hadar var en fantastisk og smart jente. Hun var alltid en kilde til positiv energi for hele gruppen, sier hennes teaterlærer fra studiene på Golan-høydene.

 

Knivstukket ved belastet trafikk-knutepunkt

I terrorangrepet ble hun ble knivstukket flere ganger i hodet, brystet og hjerteregionen. Hun ble sendt til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem med kritiske skader. Der ble hun forsøkt gjenopplivet, men etter kort tid ble hun erklært død, ifølge Times of Israel.

Terroristen var en 34 år gammel palestinsk mann fra en landsby i nærheten. Han ble skutt og drept av israelske styrker på stedet.

Søndagens angrep var det andre dødbringende terrorangrepet på samme sted på fire dager. Torsdag 19. november ble tre personer drept i et skyteangrep samme sted.

I løpet av terrorbølgen denne høsten har flere angrep funnet sted i dette veikrysset i bosetningsblokken Gush Etzion langs vei nr. 60 mellom Jerusalem og Hebron. Veikrysset inkluderer flere fotgjengeroverganger, to mye brukte stoppesteder for å ta opp haikere, og overgangssted for bussruter til Jerusalem fra flere nærliggende byer.

Det israelske forsvaret vurderer nye steg for å bedre sikkerheten i Gush Etzion-krysset. De har inntil nå avvist forslag om å legge opp adskilte veibaner for palestinske og israelske biler. Et av tiltakene som nå vurderes er å legge opp ekstra kontrollposter foran avkjørselen til haikelommene, slik at mistenkelige kjøretøyer mer effektivt skal kunne stanses fra å nå stedene der det oftest befinner seg fotgjengere.

 

Knivangrep på busstopp utenfor Nablus

Det ble også begått flere andre terrorangrep i helgen. En kvinnelig palestinsk terrorist forsøkte søndag morgen å knivstikke sivile israelere som sto og ventet ved et busstopp og en haikelomme like ved kontrollposten Hawara utenfor byen Nablus på Vestbredden, ifølge Jerusalem Post.

En bilfører som tidligere har vært kommunal politisk leder i Samaria-regionen, ble oppmerksom på hva som skjedde da han stanset for å plukke opp haikere. Han kjørte på terroristen med bilen sin for å stanse henne i å knivstikke en ung israelsk kvinne, som terroristen på det tidspunktet løp etter. Samtidig som han kjørte på terroristen, skjøt en annen bilfører og en soldat mot henne. Terroristen ble drept av påkjørselen og skuddene.

 

Bil- og knivterror i Ma’ale Adumim

I et annet angrep søndag formiddag, kjørte en palestinsk drosjesjåfør bilen sin inn i en israelsk bil, og forsøkte deretter å knivstikke en israeler på stedet. Da de første meldingene om påkjørselen kom, antok politiet at det dreide seg om en ordinær trafikkulykke. Men kort tid etter påkjørselen kom drosjesjåføren ut av bilen sin med en 20 cm lang kjøkkenkniv i hendene, og knivstakk en israeler som sto i nærheten. Israeleren ble lettere skadet. To bevæpnede vitner skjøt og drepte terroristen før han rakk å skade flere.

Angrepet fant sted ved avkjørselen til industriområdet Mishor Adumim langs vei nr. 1 i Ma’ale Adumim. Ma’ale Adumim ligger under en mil fra Jerusalem. Bosetningen er en del av de store bosetningsblokkene like utenfor den grønne linjen (våpenhvilelinjene fra 1949 til 1967), og fungerer i praksis som en forstad til Jerusalem.

 

Fire skadet i knivterror lørdag

Fire israelske sivile i alderen 13 til 56 år ble skadet i et knivangrep lørdag kveld i den sør-israelske byen Kiryat Gat. Ifølge Magen David Adom er de skadde en 13 år gammel jente, to kvinner på 44 og 56 år og en mann på 51 år. Alle fire ble knivstukket i overkroppen og innlagt på sykehus etterpå, men ingen er livstruende skadet. Terroristen ble pågrepet av israelske styrker etter fire timers leting.

Lørdag kveld ble det også meldt om at en arabisk israeler fra beduinbyen Segev Shalom var blitt innlagt på sykehus med lettere skader, etter at en lokal mobb hadde gått løs på ham fordi han feilaktig var blitt oppfattet som en terrorist.

I tillegg ble en palestinsk mann skutt og lettere skadet av israelske soldater ved busstasjonen i Oranit langs motorvei nr. 5. IDF opplyser at mannen reagerte voldelig da soldatene beordret ham til å stanse for sikkerhetssjekk.

Tidligere på dagen lørdag ble en palestinsk kvinne væpnet med kniv arrestert av grensepolitiet ved Patriarkenes grav i Hebron. Hun er satt i forvaring grunnet mistanke om at hun planla å knivstikke sikkerhetspersonell eller sivile på stedet.


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart