Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Bilen som ble brukt i angrepet utenfor Jerusalem fredag morgen. (Foto: Det israelske politiet.)
Bilen som ble brukt i angrepet utenfor Jerusalem fredag morgen. (Foto: Det israelske politiet.)

Åtte soldater skadet i bilangrep

To palestinske terrorister kjørte på israelske soldater fredag.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Fredag formiddag kjørte en bil inn i en gruppe israelske soldater utenfor den palestinske landsbyen Beit Ummar, en mil fra Hebron, på Vestbredden. Seks soldater ble skadet i angrepet, ifølge Times of Israel. En av dem fikk moderate skader, mens de andre slapp fra hendelsen med lettere skader.

Angriperen var en 19 år gammel palestinsk mann fra Beit Ummar. Han ble skutt og drept av de israelske sikkerhetsstyrkene før han rakk å skade flere.

Bilangrepet skjedde mens det pågikk sammenstøt mellom israelske sikkerhetsstyrker og palestinske demonstranter ved innkjørselen til Beit Ummar. Soldatene blokkerte veien for at ikke demonstrantene skulle komme ut på hovedveien Route 60, da bilføreren kjørte på dem bakfra.

Da israelske ambulanser fra Magen David Adom nærmet seg åstedet, ble de bombardert med steiner, noe som forhindret dem fra å komme fram til de skadde. IDFs medisinske team, som allerede var på stedet, fraktet de skadde fra åstedet og ut til hovedveien.

 

Bilangrep utenfor Jerusalem

Fredag morgen i syv-tiden ble to israelske soldater skadet i et annet bilangrep. Dette angrepet skjedde like utenfor Jerusalem, ved avkjørselen til bosetningen Kfar Adumim. Den palestinske bilføreren kjørte inn i en gruppe soldater som sto og ventet på en buss. Etterpå gikk han ut av bilen og forsøkte å nå fram til en av soldatene til fots. Da ble han skutt og drept av en israelsk sikkerhetsvakt som befant seg i nærheten.

Angriperen var en 30 år gammel mann fra Ramallah. Søndag forsøkte broren hans å gjøre et tilsvarende angrep samme sted.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart