Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Knivangrep og opptøyer søndag

Åstedet for knivangrepet ved Damaskus-porten i Jerusalem søndag 29. november. (Foto: Det israelske politiet)
Åstedet for knivangrepet ved Damaskus-porten i Jerusalem søndag 29. november. (Foto: Det israelske politiet)
En israelsk grensepolitimann og en gjestearbeider fra Nepal ble søndag knivstukket av palestinske terrorister.

En 30 år gammel kvinne fra Nepal ble angrepet av en palestinsk terrorist ved 10-tiden søndag formiddag i Jerusalem, ifølge blant andre Jerusalem Post. Kvinnen jobber som omsorgsarbeider og har bodd i Israel i syv år som gjestearbeider. Hun forteller at hun gikk nedover gaten da hun plutselig ble stukket i ryggen og falt sammen blødende mens angriperen løp av sted.

Hun ble moderat skadet i ryggen, og innlagt på sykehus. Gjerningsmannen kom seg først unna, men han ble pågrepet av israelske styrker senere samme dag og har tilstått. Knivstikkeren er en 17 år gammel palestiner fra Hebron-området. Han ble funnet på en byggeplass i nærheten, der han forsøkte å utgi seg for å være en av bygningsarbeiderne. To andre palestinere ble pågrepet på byggeplassen, mistenkt for å ha forsøkt å hjelpe ham å skjule seg.

 

Knivstakk grensepoliti i Gamlebyen

Tidligere søndag morgen gikk en annen terrorist til knivangrep mot en grensepolitimann i Gamlebyen i Jerusalem. Gjerningsmannen var en 38 år gammel palestiner fra Hebron. Han gikk inn i Gamlebyen gjennom Damaskus-porten. Innenfor porten angrep han to grensepolitimenn som patruljerte området, og knivstakk en av dem med kniv mens han ropte ”Allahu akbar”. Den andre grensepolitimannen skjøt og drepte terroristen. Den knivstukne grensepolitimannen ble fraktet til sykehus med lettere til moderate skader.

 

Opptøyer søndag ettermiddag

Søndag ettermiddag brøt det ut opptøyer blant palestinere i Øst-Jerusalem og flere steder Vestbredden, ifølge AFP og i24news.tv.

I bydelen Ras al-Amud i Øst-Jerusalem kastet opprørere omtrent 10 brannbomber mot israelske styrker. En grensepolitimann ble skadet. En palestiner ble skutt mens han holdt en brannbombe som han var i ferd med å kaste på israelerne, ifølge IDF. Det palestinske nyhetsbyrået Ma’an melder at den som ble skutt var en 16 år gammel gutt, og at han døde av skadene på vei til sykehuset. Fatahs ungdomsbevegelse og flere andre palestinske organisasjoner har utropt denne mandagen til en ”raseriets dag” som reaksjon på 16-åringens død.

”Vi påkaller en eskalering mot okupasjonen i lys av drapet og henrettelsen av martyren Abassi”, uttaler Fatahs ungdomsgruppe ifølge Ha’aretz.

I byen Tulkarem nord på Vestbredden kastet palestinske opprørere steiner og brannbomber mot israelske styrker. Åtte palestinere ble skadet, i tillegg til at flere trengte behandling for å ha inhalert tåregass, ifølge Røde Halvmåne.

Også i Al-Bireh, mellom Ramallah og den jødiske bosetningen Beit El, kastet palestinere steiner og brannbomber mot israelske styrker. IDF har bekreftet at en angriper ble skutt og skadet, mens Ma’an hevder at 12 palestinere ble skadet.

 

Årsdagen for FNs statsvedtak

Angrepene fant sted 29. november, som var den 68. årsdagen for FNs vedtak fra 1947 om å gå inn for å etablere staten Israel.

– For 68 år siden vedtok FN å anerkjenne en jødisk stat i Israels land, en avgjørelse som framskyndet etableringen av staten Israel, sa statsminister Benjamin Netanyahu da han innledet det ukentlige regjeringsmøtet samme dag.

– Dagen etter kom jødiske samfunn under økende morderiske angrep. Slik som den gang, fortsetter vi også i dag å kjempe mot terrorisme. Denne terrorismen har vært med oss i snart hundre år, og vi har bekjempet den om og om igjen. Det skal vi gjøre også denne gangen, sa statsministeren.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart