Israelske jagerfly. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israelske jagerfly har bombet flere mål i Syria, for å u. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Rapporter om israelske luftangrep i Syria

Ifølge syriske kilder skal Israel ha gått til luftangrep i Syria to ganger den siste uken.

Kilder i de syriske styrkene sier at det israelske luftvåpenet natt til søndag angrep flere mål i Syria, nær grensen til Libanon. Luftangrepene skal ha vært rettet mot både det syriske regimets og den libanesiske terrororganisasjonen Hizbollahs baser i området, ifølge en rapport på Israel Radio som er gjengitt av Jerusalem Post.

Området langs Libanon-grensen er sentralt som møtested for Hizbollahs væpnede styrker og som lagringssted for våpen. Ifølge den libanesiske avisen Almustaqbal skal flere Hizbollah-krigere være drept og skadet.

Tirsdag 24. november sa kilder i syriske opposisjonsgrupper til syriske medier at det israelske luftvåpenet hadde angrepet mål i det samme området. Disse angrepene skal ha skjedd natt til mandag, og også da skal angrepene ha vært rettet mot baser tilhørende både det syriske regimet og Hizbollah. Kildene hevdet at 13 personer ble drept og flere titalls skadet, fire av dem alvorlig. Dette er ikke bekreftet av det syriske regimet.

Det israelske forsvaret kommenterer av prinsipp ikke utenlandske medierapporter om påståtte angrep, men har i tidligere uttalelser gjort det klart at de ikke vil tillate at forsendelser med avanserte våpen havner i Hizbollahs hender. Hizbollah har et erklært mål om å utslette Israel. For tiden er organisasjonen tungt involvert i borgerkrigen i Syria, der de kjemper på Assad-regimets side. Samtidig har rakettarsenalet deres økt kraftig den senere tiden. Hizbollah har nå 150.000 raketter som kan nå Israel, ifølge israelsk etterretning.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart