Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Rapporter om israelske luftangrep i Syria

Israelske jagerfly. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israelske jagerfly har bombet flere mål i Syria, for å u. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Ifølge syriske kilder skal Israel ha gått til luftangrep i Syria to ganger den siste uken.

Kilder i de syriske styrkene sier at det israelske luftvåpenet natt til søndag angrep flere mål i Syria, nær grensen til Libanon. Luftangrepene skal ha vært rettet mot både det syriske regimets og den libanesiske terrororganisasjonen Hizbollahs baser i området, ifølge en rapport på Israel Radio som er gjengitt av Jerusalem Post.

Området langs Libanon-grensen er sentralt som møtested for Hizbollahs væpnede styrker og som lagringssted for våpen. Ifølge den libanesiske avisen Almustaqbal skal flere Hizbollah-krigere være drept og skadet.

Tirsdag 24. november sa kilder i syriske opposisjonsgrupper til syriske medier at det israelske luftvåpenet hadde angrepet mål i det samme området. Disse angrepene skal ha skjedd natt til mandag, og også da skal angrepene ha vært rettet mot baser tilhørende både det syriske regimet og Hizbollah. Kildene hevdet at 13 personer ble drept og flere titalls skadet, fire av dem alvorlig. Dette er ikke bekreftet av det syriske regimet.

Det israelske forsvaret kommenterer av prinsipp ikke utenlandske medierapporter om påståtte angrep, men har i tidligere uttalelser gjort det klart at de ikke vil tillate at forsendelser med avanserte våpen havner i Hizbollahs hender. Hizbollah har et erklært mål om å utslette Israel. For tiden er organisasjonen tungt involvert i borgerkrigen i Syria, der de kjemper på Assad-regimets side. Samtidig har rakettarsenalet deres økt kraftig den senere tiden. Hizbollah har nå 150.000 raketter som kan nå Israel, ifølge israelsk etterretning.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart