Netanyahu bekreftet at Israel opererer i Syria "fra tid til annen", da han talte på Galilea-konferansen i Akko tirsdag. (Foto: GPO)
Netanyahu bekreftet at Israel opererer i Syria "fra tid til annen", da han talte på Galilea-konferansen i Akko tirsdag. (Foto: GPO)

Netanyahu bekrefter angrep i Syria

- Israel opererer fra tid til annen i Syria, for å hindre at "særdeles dødelige" våpen kommer i Hizbollahs hender, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

Fra tid til annen kommer det medierapporter om israelske luftangrep mot mål i Syria. Det israelske forsvaret kommenterer av prinsipp aldri slike rapporter. Israelske politikere har tidligere kommet med generelle uttalelser om at Israel ikke vil tillate at nye og avanserte våpensystemer kommer i hendene på terrororganisasjonen Hizbollah. Dette har blitt forstått som indirekte bekreftelser på at noen av medierapportene om slike angrep kan være riktige. I det siste har statsminister Benjamin Netanyahu to ganger kommet med usedvanlig tydelige uttalelser om Israels aktivitet i Syria, ifølge Jerusalem Post: Først på en konferanse i regi av Jerusalem Post for to uker siden, og så tirsdag denne uken på en konferanse i Akko. Der sa Netanyahu rett ut at ”Israel opererer fra tid til annen i Syria”.

– Etter samtalen med Putin kan jeg fortelle at vi vil fortsette å gjøre det, sa Netanyahu.

Han møtte Russlands president Vladimir Putin under klimatoppmøtet i Paris mandag denne uken. I en 45 minutter lang samtale drøftet de blant annet hvordan de to landene skal koordinere aktiviteten i Syria i tiden framover.

Ett av målene med de israelske operasjonene er ifølge Netanyahu å stanse forsendelser av ”særdeles dødelige” våpen fra Syria til Hizbollah i Libanon. Den libanesiske terrororganisasjonen kjemper på Assad-regimets side i borgerkrigen i Syria, og har samtidig et uttalt mål om å utslette Israel. Det andre målet med de israelske operasjonene er å hindre at en ny terrorfront mot Israel får bygge seg opp langs Syria-grensen, slik Iran nå forsøker å gjøre på Golan-høydene.

Det har blitt rapportert om israelske luftangrep i Syria to ganger den siste uken.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart