Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Jødiske terrormistenkte arrestert

18 måneder gamle Ali Dawabsheh ble drept i mordbrannangrepet mot familiens hjem i Duma på Vestbredden 31. juli. (Foto: Privat via Ynetnews.com)
18 måneder gamle Ali Dawabsheh ble drept i mordbrannangrepet mot familiens hjem i Duma på Vestbredden 31. juli. (Foto: Privat via Ynetnews.com)
Torsdag offentliggjorde israelsk politi og etterretningstjeneste at de nå har arrestert mistenkte for en mordbrann mot en palestinsk familie på Vestbredden i juli.

Flere jødiske terrormistenkte er arrestert for mulig medvirkning i terrorangrepet mot familien Dawabsheh i den palestinske byen Duma på Vestbredden 31. juli, ifølge blant andre Times of Israel.

I angrepet ble familiens hjem satt fyr på, og tre familiemedlemmer døde. Dødsofrene var en gutt på 18 måneder og hans foreldre. Etter fire måneders etterforskning ble det i løpet av de siste dagene foretatt arrestasjoner av flere personer. Dette ble offentliggjort torsdag i en pressemelding fra politiet og etterretningstjenesten Shin Bet. Det er ikke kjent hvor mange som er arrestert, og ingen av de mistenktes identiteter er offentliggjort enda.

Etter angrepet har politiet arbeidet offensivt for å slå ned på jødiske ekstremistgrupper på Vestbredden. Flere personer fra dette miljøet ble satt i administrativ forvaring (midlertidig fengsling av sikkerhetsårsaker) tidligere i høst, men det har ikke vært bekreftet at noen av dem var direkte knyttet til Duma-angrepet.

Yesha-rådet, en paraplyorganisasjon for lokale politiske ledere i bosetningene på Vestbredden, sier i en pressemelding at de ønsker arrestasjonene velkommen. Yesha-rådet uttaler:

”Denne kriminelle handlingen bryter med verdiene til staten Israel og dens bosetninger. Vi er sikre på at rettsvesenet og sikkerhetsstyrkene i staten Israel vil følge lovens bokstav når det gjelder alle som tok del i denne frastøtende handlingen.”

Nyheten om arrestasjonene kommer dagen etter at Israels politidirektør Bentzi Sau uttalte at han var sikker på at de skyldige i mordbrannsaken ville bli tatt.

Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon har tidligere i høst skapt reaksjoner og debatt ved å antyde at myndighetene lenge har visst hvem de skyldige er, men at de ventet med å pågripe dem. Årsaken skulle være at bevismengden foreløpig ikke var sterk nok til å få domfelt dem, og at etterretningskilder måtte beskyttes. Ya’alon var imidlertid også tydelig på at de skyldige skulle stilles til ansvar til slutt.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart