Med denne bilen forsøkte en palestinsk angriper å kjøre på israelske politifolk og soldater fredag. (Foto: Det israelske politiet)
Med denne bilen forsøkte en palestinsk angriper å kjøre på israelske politifolk og soldater fredag. (Foto: Det israelske politiet)

To forsøk på bilterror fredag

De siste dagene har israelske sikkerhetsstyrker avverget bilangrep og knivangrep, og vært angrepet flere ganger under voldelige opptøyer på Vestbredden. I tillegg er to raketter blitt avfyrt fra Gaza denne uken.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Fredag ettermiddag forsøkte en palestinsk bilfører å kjøre på israelske sikkerhetsstyrker ved innkjørselen til bosetningen Ofra nord på Vestbredden, ifølge Times of Israel. Angriperen ble skutt og drept før han rakk å skade noen.

To timer tidligere forhindret israelske sikkerhetsstyrker et bilangrep ved en kontrollpost utenfor Kalandiya. En bilfører kjørte i høy fart mot en gruppe politifolk og soldater, men ble stanset da en av vaktene skjøt mot ham, ifølge politiet. Bilen havnet i en murvegg, og angriperen ble skutt i et bein da han forsøkte å flykte. Han lyktes ikke i å skade noen. Selv ble han lettere skadet og behandlet av israelsk redningspersonell. Angriperen er en 30 år gammel palestinsk mann fra landsbyen Turmusaya nord på Vestbredden.

 

Opptøyer ved Gaza-grensen

På den palestinske siden av grenseovergangen Erez i Gaza samlet noen titalls opprørere seg fredag ettermiddag, ifølge Ynetnews.com. Under opptøyene ble det kastet to rørbomber mot de israelske styrkene på den andre siden av grensen, men rørbombene landet på palestinsk side og forårsaket ingen personskader. Ifølge helsevesenet i Gaza skal en palestiner ha blitt drept og omtrent 40 skadet da de israelske styrkene forsvarte seg.

 

Avdekket bomber ved Gaza-grensen

Samme dag oppdaget israelske soldater et lager av kraftige eksplosiver, noen av dem med fjernstyrt detonering som kunne styres med mobiltelefon. Funnet ble gjort like ved grensegjerdet mot Gaza. Shin Bet og IDF sier at eksplosivene er kraftige nok til at de kunne ha vært brukt i et storskala terrorangrep mot Israel. De etterforsker nå hva lageret var planlagt å bli brukt til.

 

Arrestasjoner

Natt til fredag arresterte israelske styrker åtte terrormistenkte palestinere på Vestbredden. Fem av dem er Hamas-medlemmer, ifølge IDF.

 

Knivangrep

Torsdag forsøkte en palestinsk mann å gå til knivangrep mot soldater ved kontrollposten Hawara utenfor Nablus, ifølge Jerusalem Post. Soldatene stanset mannen fordi de oppfattet oppførselen hans som mistenkelig. Da trakk han kniv og løp mot soldatene. Angriperen ble skutt og drept før han rakk å skade noen.

 

Opptøyer

Natt til torsdag ble israelske styrker angrepet med skyting, molotov-coctails og steinkasting under opptøyer i Kalandiya. Opptøyene foregikk i forbindelse med at israelske styrker gikk til aksjon og arresterte til sammen 19 terrormistenkte på Vestbredden, inkludert fire Hamas-medlemmer. Ingen soldater ble skadet.

 

Bilangrep

Tirsdag kveld var det også opptøyer i Kalandiya i forbindelse med arrestasjoner av terrormistenkte. Da forsøkte to palestinske sjåfører å kjøre på israelske soldater med bilene sine, i to ulike angrep. Begge angriperne ble skutt og drept av israelske styrker. I det ene bilangrepet ble tre israelske soldater truffet av skudd og lettere skadet. Det etterforskes om de ved et uhell ble rammet av ild fra sine egne, eller om de ble beskutt av palestinere. I det andre angrepet ble ingen israelere skadet.

Tirsdag ettermiddag gikk en palestinsk bygningsarbeider til angrep med hammer i Sentral-Israel.

 

Rakettangrep

Torsdag kveld ble det avfyrt en rakett fra Gaza. Den eksploderte på et åpent område nord for Gaza-grensen. Rakettalarmen gikk i lokalsamfunnene i området, men det er ikke meldt om skader. Forrige rakettangrep fra Gaza skjedde søndag.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart