Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

13 terrorangrep i julehelgen

Kniv brukt i angrep på Vestbredden 27. desember 2015. (Foto: Yitzhar Security)
Kniv brukt i angrep på Vestbredden 27. desember 2015. (Foto: Yitzhar Security)
Fra 24. til 27. desember begikk palestinske gjerningsmenn åtte knivangrep, tre bilangrep og et skyteangrep mot israelere. I tillegg ble en katolsk patriark angrepet av steinkastere i Betlehem første juledag.

Søndag gikk to palestinere til knivangrep mot israelske soldater som patruljerte like sør for Nablus på Vestbredden, ifølge Jerusalem Post. En israelsk soldat ble knivstukket og moderat skadet, før andre soldater i nærheten skjøt og drepte begge angriperne. En annen soldat ble lettere skadet etter ved et uhell å ha blitt truffet av skudd fra en kollega. Begge de skadde soldatene er 20 år gamle. Gjerningsmennene var to palestinere på 17 og 23 år fra en landsby utenfor Jenin, ifølge palestinske medier.

 

Knivangrep ved busstasjonen i Jerusalem

Tidlig søndag morgen gikk en palestiner til knivangrep bak den sentrale busstasjonen i Jerusalem. Gjerningsmannen fulgte etter en israelsk soldat nedover gaten og knivstakk ham i skulderen med en stor kjøkkenkniv. Soldaten ble moderat skadet. Terroristen ble overmannet og avvæpnet av offeret og en sikkerhetsvakt som befant seg i nærheten. Den 30 år gamle palestinske mannen som sto bak angrepet kommer fra landsbyen al-Eizariya (tidligere kjent som Betania) ved Oljeberget i Øst-Jerusalem. Han er arrestert.

 

Tre angrepsforsøk avverget søndag

Noen timer etterpå ble et annet knivangrep avverget i siste øyeblikk. I Gamlebyen i Jerusalem stanset politiet en ung palestinsk mann på grunn av mistenkelig oppførsel. Han trakk kniv da politiet ba ham vise identitetskort, men ble overmannet og arrestert uten at han klarte å skade noen. Mannen kommer fra el-Bireh utenfor Ramallah.

Søndag ble også en palestinsk kvinne arrestert etter at hun gikk til knivangrep ved inngangen til bosetningen Ma’ale Shomron i Samaria. Ifølge israelske sikkerhetsstyrker kom hun kjørende i bil og stanset foran vaktmannskapene. Da soldatene på stedet gikk opp mot bilen hennes, kastet hun en kniv mot dem fra førersetet der hun satt, men traff ingen av dem. Hun forsøkte å flykte, men ble arrestert.

I Hebron ble også en palestinsk kvinne arrestert for forsøk på knivangrep samme dag.

 

Bilangrep og knivangrep lørdag

Lørdag forsøkte en palestinsk angriper å kjøre på en gruppe israelske soldater på Vestbredden, ifølge Ynetnews.com. En soldat ble lettere skadet. Angriperen ble stanset ved at han ble skutt. Han døde på sykehus i Nablus av skadene senere samme dag. Angrepet fant sted ved Hawara sør for Nablus, i det samme området som et av knivangrepene søndag.

Lørdag morgen forsøkte en palestinsk terrorist å knivstikke en israelsk politimann i sentrum av Vest-Jerusalem. Politiet oppsøkte mannen på grunn av mistenkelig oppførsel. Han reagerte med å trekke kniv og forsøkte å knivstikke en av politimennene. Angriperen ble skutt og drept av politiet. Angriperen var en 26 år gammel palestinsk mann fra bydelen Ras al-Amud i Øst-Jerusalem. Angrepet fant sted mellom Jaffa-gaten og Tzahal-plassen.

 

Kastet steiner mot katolsk patriark i Betlehem

Fredag 25. desember kastet palestinere steiner mot bilen til den katolske kirkes øverste representant i Israel, patriark Fuad Twal. Angrepet mot Twal fant sted da han besøkte Betlehem første juledag, ifølge Times of Israel.

Samme dag forsøkte en palestinsk kvinne på 40 år å begå bilangrep, ifølge Ha’aretz. Angrepsforsøket skjedde i Silwad i Binyamin-regionen i Samaria på Vestbredden. Hun hadde kurs mot en gruppe israelske soldater, men de oppdaget henne, søkte dekning og skjøt og drepte angriperen.

 

Fire angrep på julaften

Tidlig på morgenen torsdag 24. desember gikk en 23 år gammel palestiner til knivangrep ved inngangen til bosetningen Ariel i Samaria. Han knivstakk to sikkerhetsvakter, ifølge Jerusalem Post. Begge de skadde er 24 år gamle. Den ene ble alvorlig skadet, og den andre ble moderat skadet. Den ene av sikkerhetsvaktene klarte å trekke våpen. Hun skjøt og drepte terroristen i selvforsvar under angrepet.

Klokken ti på formiddagen kom dagens neste angrep. En 25 år gammel palestiner væpnet med skrujern forsøkte å stikke en israelsk soldat ved en kontrollpost utenfor Hebron. Angriperen ble skutt og drept av soldater på stedet før han rakk å skade noen.

To timer senere forsøkte en 22 år gammel palestinsk mann fra Kalandiya å kjøre på grensepolitistyrker og soldater. Bilangrepet fant sted i nærheten av en militærbase i Samaria. En israelsk soldat ble lettere skadet. Angriperen ble skutt og drept.

Senere på dagen ble israelske soldater beskutt mens de pågrep to terrormistenkte palestinere i Kalandiya. En av angriperne ble drept da de israelske styrkene skjøt tilbake. Det oppsto opptøyer i kjølvannet av skytingen. To israelske soldater ble skadet da palestinske opprørere kastet steiner og brannbomber på dem.

 

Onsdag 23. desember ble to israelere drept og en skadet i et knivangrep ved Jaffa-porten inn til Gamlebyen i Jerusalem.

 

Det meldes om flere arrestasjoner av personer som er mistenkt for å ha planlagt terrorangrep mot israelere. Mandag 28. desember ble det blant annet funnet rørbomber gjemt i en falafel-kiosk i Øst-Jerusalem.

 

Ifølge israelske myndigheter har palestinske terrorister nå begått 99 knivangrep, 35 skyteangrep og 21 bilangrep siden terrorbølgen startet 13. september. 24 terrorofre er drept og 259 skadet, 24 av dem alvorlig.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart