Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Tiltalt for mordbrannen

Amiram Ben-Uliel (21) er tiltalt for mordbrannen. (Foto: via ynetnews.com)
Amiram Ben-Uliel (21) er tiltalt for mordbrannen. (Foto: via ynetnews.com)
Amiram Ben-Uliel (21) og en mindreårig israeler er tiltalt for mordbrannen på Dawabsheh-familien i Duma i juli.

Søndag ble to unge jødiske israelere tiltalt for mordbrannen på Dawabsheh-familien i Duma i juli. Tiltalen for mordbrann er rettet mot 21 år gamle Amiram Ben-Uliel. En mindreårig som påtalemyndighetene ikke oppgir navnet på, er tiltalt for medvirkning til drap.

31. juli 2015 ble det kastet en brannbombe inn i hjemmet til den palestinske familien Dawabsheh. Familiens baby døde umiddelbart, foreldrene døde i ukene som fulgte. Israelske leger gjorde alt de kunne for å redde livet deres. Det eneste gjenlevende familiemedlemmet, Ahmed Dawabsha (5), får fortsatt behandling på et israelsk sykehus.

Søndag ble også tre andre israelere tiltalt for rasistiske angrep mot arabiske personer og arabisk eiendom. Alle fem er også tiltalt for terror, skriver Times of Israel.

Fredag 1. januar publiserte Yedioth Aharonoth et intervju med konen til Ben-Uliel. Hun avviser at mannen hadde noe med mordbrannen å gjøre.

– Ja, vi ønsker en stat basert på jødisk lov her, og en konge som det står skrevet i Tora. Men vi er ikke anarkister som ikke bryr seg. Vi er ikke imot loven, verken jeg eller min mann. Vi gjør ikke hva som helst, som å brenne og angripe folk. Det som skjedde i Duma er en alvorlig hendelse, og jeg er imot det, sa konen.

Både før og etter at de giftet seg har de to unge israelerne vært aktive med å etablere ulovlige utposter ulike steder på Vestbredden.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart