Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Utsikt over grensen mellom Israel og Libanon, fra Bar'am i Israel. (Illustrasjonsfoto: Southern Kross / Flickr CC)
Utsikt over grensen mellom Israel og Libanon, fra Bar'am i Israel. (Illustrasjonsfoto: Southern Kross / Flickr CC)

Hizbollah bombet IDF-patrulje

Mandag ettermiddag gikk Hizbollah til angrep mot en israelsk patrulje ved Libanon-grensen. Ingen ble skadet i angrepet.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

En bombe eksploderte i nærheten av en israelsk militær bulldoser og et annet kjøretøy mandag ettermiddag, ifølge blant andre Times of Israel og Ha’aretz. Angrepet fant sted i Har Dov-området ved grensen mot Libanon. Ingen israelere ble skadet. Den libanesiske terrororganisasjonen Hizbollah har tatt på seg ansvaret, og erklært at angrepet var en hevn for drapet på terrorlederen Samir Kuntar.

Kuntar og åtte andre personer med tilknytning til Hizbollah ble drept i et luftangrep utenfor Damaskus 20. desember. Hizbollah mener det var Israel som utførte angrepet, selv om dette ikke er kommentert fra israelsk side. Den tidligere dømte terrormorderen Kuntar skal ha jobbet med å planlegge nye angrep mot Israel for Hizbollah og Iran da han ble drept. Hizbollah har kommet med flere trusler om hevn etter luftangrepet.

 

Israel besvarte med artilleriangrep

Israel besvarte mandagens bombeangrep ved å gå til målrettede artilleriangrep mot flere Hizbollah-baser i grenseområdet. Det er ikke meldt om personskader på libanesisk side. Det israelske forsvaret har den senere tiden rustet opp nærværet ved Libanon-grensen i påvente av varslede angrep fra Hizbollah. Enkelte veier nær Libanon-grensen er stengt, og innbyggere i grenseområdet har fått instrukser om å holde seg innendørs.

Det forrige dødelige angrepet fra Hizbollah mot Israel var 28. januar 2015. Da ble to soldater drept i et rakettangrep ti dager etter at krigere fra Hizbollah og Iran ble drept i et antatt israelsk luftangrep.

 

”Hevnen” er ikke nødvendigvis over

Det er for tidlig å si om Hizbollah nå vil si seg ferdig med å hevne Kuntar, eller om det vil komme flere angrep i nærmeste framtid, skriver journalist Ron Ben-Yishai i en kommentarartikkel i Ynetnews.com. På den ene siden er det ikke sikkert at Hizbollah vil avslutte hevnaksjonen så lenge ingen israelere har blitt drept. På den andre siden viste Israel ved sin gjengjeldelse mot Hizbollah-baser i grenseområdet at reaksjonene vil være sterke mot et hvert angrep. Dersom Hizbollah ser seg i stand til å betale prisen, er faren stor for at det kan komme flere angrep fra nord i løpet av dagene framover.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart