Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hizbollah bombet IDF-patrulje

Utsikt over grensen mellom Israel og Libanon, fra Bar'am i Israel. (Illustrasjonsfoto: Southern Kross / Flickr CC)
Utsikt over grensen mellom Israel og Libanon, fra Bar'am i Israel. (Illustrasjonsfoto: Southern Kross / Flickr CC)
Mandag ettermiddag gikk Hizbollah til angrep mot en israelsk patrulje ved Libanon-grensen. Ingen ble skadet i angrepet.

En bombe eksploderte i nærheten av en israelsk militær bulldoser og et annet kjøretøy mandag ettermiddag, ifølge blant andre Times of Israel og Ha’aretz. Angrepet fant sted i Har Dov-området ved grensen mot Libanon. Ingen israelere ble skadet. Den libanesiske terrororganisasjonen Hizbollah har tatt på seg ansvaret, og erklært at angrepet var en hevn for drapet på terrorlederen Samir Kuntar.

Kuntar og åtte andre personer med tilknytning til Hizbollah ble drept i et luftangrep utenfor Damaskus 20. desember. Hizbollah mener det var Israel som utførte angrepet, selv om dette ikke er kommentert fra israelsk side. Den tidligere dømte terrormorderen Kuntar skal ha jobbet med å planlegge nye angrep mot Israel for Hizbollah og Iran da han ble drept. Hizbollah har kommet med flere trusler om hevn etter luftangrepet.

 

Israel besvarte med artilleriangrep

Israel besvarte mandagens bombeangrep ved å gå til målrettede artilleriangrep mot flere Hizbollah-baser i grenseområdet. Det er ikke meldt om personskader på libanesisk side. Det israelske forsvaret har den senere tiden rustet opp nærværet ved Libanon-grensen i påvente av varslede angrep fra Hizbollah. Enkelte veier nær Libanon-grensen er stengt, og innbyggere i grenseområdet har fått instrukser om å holde seg innendørs.

Det forrige dødelige angrepet fra Hizbollah mot Israel var 28. januar 2015. Da ble to soldater drept i et rakettangrep ti dager etter at krigere fra Hizbollah og Iran ble drept i et antatt israelsk luftangrep.

 

”Hevnen” er ikke nødvendigvis over

Det er for tidlig å si om Hizbollah nå vil si seg ferdig med å hevne Kuntar, eller om det vil komme flere angrep i nærmeste framtid, skriver journalist Ron Ben-Yishai i en kommentarartikkel i Ynetnews.com. På den ene siden er det ikke sikkert at Hizbollah vil avslutte hevnaksjonen så lenge ingen israelere har blitt drept. På den andre siden viste Israel ved sin gjengjeldelse mot Hizbollah-baser i grenseområdet at reaksjonene vil være sterke mot et hvert angrep. Dersom Hizbollah ser seg i stand til å betale prisen, er faren stor for at det kan komme flere angrep fra nord i løpet av dagene framover.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart