Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Fra leiligheten i Abu Dis (Foto: Times of Israel)
Fra leiligheten i Abu Dis (Foto: Times of Israel)

Hamas-gruppe fra det østlige Jerusalem planla å drepe Israels statsminister Netanyahu

Israelske sikkerhetsstyrker forhindrer stadig nye forsøk på terrorangrep.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Fredag morgen mottok tingretten i Jerusalem en tiltale fra statsadvokaten i Jerusalem mot to arabere bosatt i det østlige Jerusalem. Hazem Ziad Amran Sandouqa (22) fra Gamlebyen i Jerusalem og Fahdi Daoud Muhammad Abu Qaian (19), beduin fra Negev i Sør-Israel og beskrevet som en IS-tilhenger, skal blant annet ha forberedt å sprenge en bombe under scenen på Payis Arena i Jerusalem under en tale av statsminister Benjamin Netanyahu. Ifølge tiltalen hadde de to ungdommene ennå ikke bestemt noen konkret dato for når angrepet skulle finne sted.

Sammen med Hamas-aktivist Ahmad Jamal Mousa Azzam (24) fra den PA-styrte byen Kalkilya på Vestbredden, hadde de også kjøpt inn flere kilo med kjemikalier for å lage eksplosiver, leid en leilighet i bydelen Abu Dis i Jerusalem der bombene ble klargjort, planlagt et større angrep i Jerusalem tidligere denne måneden og lagt planer om flere angrep mot israelske sivile i Israel og på Vestbredden.

Ahmad Jamal Mousa Azzam, student ved al-Quds universitet i Abu Dis, ble arrestert forrige måned etter at Shin Bet avdekket en stor Hamas-gruppe som planla selvmordsbombing og andre terrorangrep i Israel. IDF, israelsk politi og Shin Bet har hittil arrestert 25 Hamas-medlemmer i gruppen, de fleste studenter ved samme universitetet. Shin Bet har også avslørt at denne terrorgruppen ble kontrollert av Hamas-ledelsen i Gaza.

Noen av de arresterte Hamas-medlemmene (Foto: Times of Israel)
Noen av de arresterte Hamas-medlemmene (Foto: Times of Israel)

Ifølge tiltalen var Sandouqa og Abu Qaian spesielt ettertraktet for Hamas fordi de ikke hadde noen tidligere kriminell historie og heller ikke var overvåket av israelsk sikkerhetstjeneste.

Azzam rekrutterte også andre studenter som ble med i forberedelsene, inkludert det å bli selvmordsbomber, produsere bomber, transportere våpen og penger i tillegg til å planlegge et angrep med en bilbombe.

I tillegg til gruppen fra Abu-Dis har Shin Bet også avslørt en terrorgruppe basert i Betlehem. Den planla å angripe israelere med selvmordsbombere og andre typer angrep.

Kilder: Times of Israel og Jerusalem Post.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart