Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Over 800 smugleforsøk ved Gaza-grensen i 2015

Lastebiler med varer på vei inn i Gaza ved grenseovergangen Kerem Shalom. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Lastebiler med varer på vei inn i Gaza ved grenseovergangen Kerem Shalom. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Palestinske innbyggere i Gaza med innreisetillatelse til Israel forsøkte å smugle våpenkomponenter og annet militært utstyr mer enn 800 ganger.

Hamas forsøkte intensivt å smugle forbudte varer fra Israel og inn i Gaza gjennom hele 2015, ifølge Ynetnews.com. Israelske sikkerhetsstyrker avdekket 107 smugleforsøk ved grenseovergangen Erez og hele 740 forsøk ved overgangen Kerem Shalom. I tillegg kommer flere hundre smugleforsøk som aldri kom så langt som til grensen, fordi etterretningstjenesten avslørte dem på et tidligere tidspunkt.

Blant produktene som ble funnet og beslaglagt, er en rekke ingredienser som ofte brukes til å produsere raketter: kjemiske løsninger, elektroder, rør, tinnplater og annet. Det ble også funnet lasermarkører til våpenbruk og GoPro-kameraer, som er forbudt å innføre fordi de er godt egnet til å spionere på israelske grensepatruljer.

General Yoav Mordechai, som er leder for det israelske koordineringsorganet for Vestbredden og Gaza (COGAT), advarer om at Israel i verste fall kan komme til å se seg nødt til å stenge grenseovergangene mot Gaza dersom Hamas ikke slutter å bruke handelsmenn, arbeidere og sykehuspasienter med innreisetillatelse til Israel til å forsøke å innføre forbudte varer og gå ærender for terroristene. Han forteller et eksempel om en kreftpasient fra byen Khan Younis i Gaza, som reiste gjennom Israel til Nablus på Vestbredden for å få medisinsk behandling. Pasienten var blitt bedt om å videreformidle informasjon til lokale Hamas-terrorister mens han var i byen.

– Hamas forsøker å rekruttere handelsmenn. De stikker kjepper i hjulene på Israels planer for økonomien i Gaza og på innreisemulighetene for innbyggere i Gaza som ønsker å dra inn i Israel til bønn, sier Mordechai.

Ifølge Jerusalem Post har Mordechai forklart dette for palestinske avislesere i et intervju med avisen Al-Quds.

Som en del av den økonomiske bistanden til Gaza etter krigen sommeren 2014 har Israel utstedt mer enn 100.000 innreisetillatelser til Israel for palestinere i Gaza. Tillatelsene gjelder både handel, medisinske behandlinger og bønn i Al-Aqsa moskeen på Tempelhøyden i Jerusalem. Hver dag innføres betydelige mengder varer til Gaza, både byggematerialer og andre slags produkter.

Les mer om trafikken fra Israel til Gaza, fakta som bryter med myten om ”blokaden”.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart