Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Hamas-medlem fra Gaza simulerte alvorlig syk for å komme inn i Israel

Ambulanse ved grensestasjonen Erez (Foto: Amir Cohen via Ynet)
Ambulanse ved grensestasjonen Erez (Foto: Amir Cohen via Ynet)
Kynisk utnyttelse av Israels velvillige humanitære innstilling til innbyggere fra Gaza kunne ført til katastrofe dersom Hamas-medlemmene ikke hadde blitt arrestert i tide.

Den israelske nettsiden Ynet meldte 1. februar at sikkerhetstjenesten Shin Bet hadde arrestert to palestinere fra Gaza som hadde fått reise inn i Israel basert på en falsk legeerklæring.

Den ene mannen, Mahmoud Maatouk (30) er et kjent Hamas-medlem, mens den andre, Ayoob Maatouk (51), var med som ledsager.

Ifølge Shin Bet reiste de inn i Israel 7. januar 2016 etter å ha brukt falske papirer som viste at Mahmoud led av multiorgansvikt og derfor måtte ha umiddelbar innleggelse og behandling på sykehuset Al-Makassed i det østlige Jerusalem. Han ble til og med transportert med ambulanse fra Gaza til Jerusalem.

Neste dag hadde de to forlatt sykehuset og reist på egen hånd til den nord-israelske arabiske byen Umm el-Fahm der de ble arrestert. «Pasienten» Mahmoud var plutselig blitt helt frisk.

I avhør innrømmet de å ha betalt 7.000 shekel (litt over 15.000 kroner) for de forfalskede medisinske dokumentene som var laget av en lege i Gaza. De fortalte også at andre palestinere hadde brukt lignende metoder for å få innreisetillatelse til Israel.

Shin Bet uttalte at dette var en svært alvorlig hendelse som viser den kyniske utnyttelsen av Israels humanitære innstilling til å yte hjelp til innbyggere i Gaza for å ulovlig få innreisetillatelse, noe som kan føre til at reglene for innreise vil bli strengere, og dermed være til skade for Gazas innbyggere.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart