Ammoniakktank på anlegget i Haifa. (Foto: Haifahaifa.co.il)
Ammoniakktank på anlegget i Haifa. (Foto: Haifahaifa.co.il)

Nasrallah truer Haifa

Hizbollah-leder Hassan Nasrallahs nyeste trussel mot Israel er at han vil sprenge et sentralt beliggende ammoniakklager i Haifa, for på den måten å ta livet av flere tusen israelere.

Nasrallah kom med trusselen i en tale som ble sendt på det libanesiske nyhetsnettstedet Naharnet tirsdag, ifølge Times of Israel. Selv om Hizbollah ikke ønsker å gå til krig mot Israel akkurat i øyeblikket, vil de kunne seire i en framtidig konflikt ved å ramme det store ammoniakklageret i den nord-israelske byen Haifa, sa han. Nasrallah påsto videre at Israel frykter Hizbollahs raketter som har kapasitet til å ramme ammoniakkanlegget i Haifa. Et slik angrep ville resultere i like store mengder drepte som ved et atomangrep, hevdet terrorlederen. Han påsto å kunne vise til en israelsk anonym kilde som skal ha sagt at et angrep mot ammoniakklageret ville kunne ta titusener av liv.

– Dette ville være akkurat som en atombombe. Vi kan si at Libanon i dag har en atombombe, fordi enhver rakett som kan treffe disse ammoniakktankene er i stand til å skape effekten av en atombombe, sa han.

 

Israel flytter ammoniakkanlegget

Ifølge Ynetnews.com skriver Haifa kommune i en pressemelding: ”Vi tror ikke at vi bør basere styringen av landet på Nasrallahs arrogante taler, men vi er glade for at han satte dette bekymringsfulle og viktige temaet på agendaen – selv om det kommer fra en mann full av frykt som har gjemt seg i en bunker de siste årene.”

I løpet av bare noen timer etter at Nasrallah kom med trusselen mot Haifa, uttalte Israels miljøvernminister Avi Gabbai at han hadde beordret at ammoniakkanlegget skal flyttes fra Haifa til Negev-ørkenen.

Flyttingen av ammoniakkanlegget som eies og drives av Haifa Chemicals, ble først vedtatt av den daværende regjeringen i 2012. Vedtaket som den gangen ble gjort pålegger flytting av anlegget til Negev-ørkenen senest innen 2017, ifølge Jerusalem Post. Årsaken til at flytteplanen ble satt i gang var at anlegget anses å utgjøre en sikkerhetsrisiko for byens befolkning. Fordi anlegget ligger i et tettbebygd område av byen med kort avstand til boligstrøk, ville en eventuell lekkasjeulykke kunne få store konsekvenser. Tankene i anlegget rommer til enhver tid 17.000 tonn ammoniakk.

 

Les også: Hizbollahs rakettarsenal øker kraftig

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart