Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Her ankommer den knivstukne 21-åringen sykehuset kort tid før han døde av skadene. (Foto: Flash90)
To personer skal være drept og to alvorlig skadet i et nytt terrorangrep nær Ofra. (Illustrasjonsfoto: Flash90)

En drept og en alvorlig skadet i knivangrep torsdag

To palestinske barneterrorister angrep to israelske menn med kniv på et supermarked på Vestbredden torsdag ettermiddag.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

To 14 år gamle palestinske gutter fra Beitunia på Vestbredden gikk til knivangrep inne på et supermarked i Binyamin-regionen, sørøst for Ramallah, torsdag ettermiddag.

To israelske menn ble knivstukket, ifølge Times of Israel. Den ene var en 21 år gammel mann som ble brakt til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem i kritisk tilstand. Etter å ha kjempet forgjeves for å redde livet hans, ble han erklært død av legene på sykehuset. Den andre er en 35 år gammel mann som er innlagt på Hadassah-sykehuset i Jerusalem med alvorlige skader.

De to angriperne ble skutt av en bevæpnet sivil person på åstedet, ifølge politiet. De er også innlagt på sykehus i Jerusalem med alvorlige skader.

Førstehjelpsmedisinere fra Magen David Adom forteller at de fant ofrene liggende mellom varehyllene i butikken, og at begge hadde flere knivstikk i overkroppen.

Army Radio har intervjuet et øyenvitne som presenteres som Uziel. Han forteller at supermarkedet var fullt av folk da angrepet skjedde.

– Jeg holdt på å velge grønnsaker da vi plutselig hørte skriking. Alle forsto umiddelbart at det var et terrorangrep. I løpet av noen sekunder kom soldater og væpnede sivile løpende. De skjøt den ene terroristen, og omtrent ti sekunder senere skjøt de den andre også. En militærlege som handlet i butikken løp bort til ofrene og forsøkte å gi dem førstehjelp, forteller han.

Om angriperne sier Uziel:

– De så begge svært unge ut – barn. Alle var sjokkerte over at de var barn. I alle fall så de veldig unge ut.

Supermarkedet der angrepet skjedde befinner seg i et industriområde der både israelske bosettere og palestinere ferdes. De siste månedene har det funnet sted flere terrorangrep i dette området.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart