Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tuvia (21) ble knivdrept mens han handlet mat

Den 21 år gamle israeleren Tuvia Yanai Weissman var på en ukes ferie fra tjenesten som soldat i forsvaret da palestinske barneterrorister drepte ham på et supermarked.

Den unge mannen fra bosetningen Ma’ale Mikhmas var ute og handlet sammen sin kone og deres lille baby på fire måneder da terroristene slo til torsdag ettermiddag. To 14 år gamle palestinske gutter gikk til angrep med kniv mot kunder inne på et supermarked i et industriområde i Binyamin-regionen på Vestbredden. Tuvia Yanai Weissman døde av knivstikkene i løpet av kort tid. Han var midt i en ukes ferie fra soldat-tjenesten, derfor var han ubevæpnet på supermarkedet.

Fredag morgen ble han begravet på Herzl-fjellet, ifølge Times of Israel.

Rabbi Shmuel Natanzon holdt minneord og beskrev Weissman som ”en naturlig leder, med et kjempestort, smittende smil”.

– Så mye lys du ga. Du vurderte om du skulle gå videre og ta offiserkurs, eller om du skulle bli værende i kampavdelingen din. Du visste at du hadde muligheten til å være et eksempel og et symbol. Du kunne ikke stå på sidelinjen, sa rabbineren.

Weissman etterlater seg foreldre, tre brødre, kone og et barn på fire måneder. Mer enn tusen mennesker deltok i begravelsen hans.

Den andre mannen som ble alvorlig skadet i gårsdagens knivangrep, en israelsk 36-åring, er nå i moderat og stabil tilstand på sykehuset.

Begge terroristene ble skutt i selvforsvar av en bevæpnet sivil person på åstedet. Den ene av dem er død av skadene, mens den andre fortsatt er på sykehus.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart