Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Bilen som ble forsøkt brukt til å kjøre over israelske soldater. (Foto: Skjermdump fra Channel 2 via Times of Israel)
Bilen som ble forsøkt brukt til å kjøre over israelske soldater. (Foto: Skjermdump fra Channel 2 via Times of Israel)

Bilangrep på Vestbredden fredag ettermiddag

En palestinsk bilfører forsøkte å kjøre over israelske soldater utenfor Ramallah under opptøyer fredag ettermiddag.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Mens det pågikk opptøyer i landsbyen Silwad utenfor Ramallah fredag ettermiddag, kjørte en palestinsk mann bilen sin i full fart rett mot israelske soldater like ved innkjørselen til landsbyen. Soldatene rakk å bli oppmerksomme på angrepsforsøket i tide, og skjøt og drepte bilføreren før han rakk å skade noen. Terroristen var 20 år gammel, skriver Times of Israel.

Tidligere samme dag ble to grensepolitimenn knivstukket i et angrep ved Damaskus-porten inn til Gamlebyen i Jerusalem.

Senere fredag oppsto det opptøyer i Gaza like ved grenseovergangen Erez. Noen titalls voldelige demonstranter beveget seg mot grensegjerdet og kastet steiner på israelske patruljemannskaper på den andre siden av grensen. Israelske soldater skjøt mot demonstrantene, og to palestinere ble skadet.

Flere steder lenger sør langs Gaza-grensen var det også lignende opptøyer der demontranter kastet steiner og rullet brennende bildekk mot israelske soldater på den andre siden av grensegjerdet.

Fredag kveld var det opptøyer i landsbyen Beit Fajar i nærheten av Betlehem på Vestbredden, ifølge Ha’aretz. Flere titalls palestinere rullet brennende bildekk og kastet steiner på israelske sikkerhetsstyrker som befant seg i landsbyen. En palestiner ble drept i sammenstøtene som oppsto, ifølge det palestinske helsedepartementet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart