Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

To ikke-stridende israelske soldater forsøkt lynsjet

Militærjeepen til de to soldatene som kjørte feil mandag kveld, ble satt i brann. (Foto: Twitter-kontoen til Abbas Sarsour)
Militærjeepen til de to soldatene som kjørte feil mandag kveld, ble satt i brann. (Foto: Twitter-kontoen til Abbas Sarsour)
Da de kjørte feil, ble de angrepet av en rasende mobb som satte fyr på bilen deres.

To israelere som avtjener vernepliktstjeneste i en ikke-stridende avdeling av forsvaret, kjørte feil og havnet i flyktningleiren Kalandiya mandag kveld klokken 22.50 lokal tid.

En palestinsk folkemengde samlet seg rundt den militære jeepen de kom kjørende i, og begynte å kaste steiner og molotov-coctails på dem. Bilen tok fyr, og de to soldatene måtte legge på flukt. De klarte å komme seg unna angriperne, men de ble adskilt fra hverandre og gikk i skjul hver for seg.

Store mengder israelske sikkerhetsstyrker rykket ut for å lete etter de to soldatene. Den ene av dem holdt kontakt med det israelske forsvaret på mobiltelefon mens han gjemte seg i en hage. Han ble funnet og evakuert etter en halv time. Kort tid før midnatt ble også den andre soldaten funnet i god behold og hjulpet ut av Kalandiya.

Underveis i leteaksjonen skal det ha oppstått flere skuddvekslinger mellom palestinere i flyktningleiren og israelske styrker. Det er ikke meldt om skader blant israelerne, men palestinske vitner sier at flere palestinere er skadet.

Avdelingen de to soldatene tilhører har i oppgave å trene opp hunder til tjeneste i militær etterforskning.

Kilder: Ynetnews.com, Times of Israel, Jerusalem Post og Ha’aretz.

 

Oppdatering 1. mars:

Opptøyene i Kalandiya eskalerte utover natten etter at de to soldatene var evakuert. En palestinsk mann ble drept og flere titalls skadet i sammenstøt med israelske sikkerhetsstyrker. Ti israelske soldater ble også skadet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart