Her ser vi en av terrortunnelene under Gaza som tidligere er avdekket av det israelske forsvaret. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Her ser vi en av terrortunnelene under Gaza som tidligere er avdekket av det israelske forsvaret. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

Hamas-terrorister frykter nye tunnelsammenbrudd

Hamas mistenker Israel for å ha fått en rekke underjordiske tunneler til å rase sammen den senere tiden.

Torsdag ettermiddag brøt en av Hamas’ tunneler under Gaza sammen. Denne gangen gjaldt det en tunnel under byen Khan Younis. Et Hamas-medlem som befant seg i tunnelen, ble drept da den raste sammen. Før dette har tunneler under Gaza brutt sammen ved fem andre tilfeller i år. I februar hevdet Hamas-leder Ismail Haniyeh at styrkene deres hadde avdekket kameraer, sensorer og annet overvåkingsutstyr i en av tunnelene. Utstyret må ha vært plantet der av noen som er på leting etter flere tunneler, uttalte han.

Etter det Jerusalem Post erfarer, er det en utbredt oppfatning i Hamas at det må ha vært Israel som forårsaket i alle fall noen av sammenbruddene i tunnelene den siste tiden. Mannskapene deres er nå redde for å gå inn i tunnelnettverket av frykt for flere sammenbrudd, forteller palestinske kilder til avisen.

Ifølge Hamas’ offisielle rapporter er det vind og regn som er forklaringen på tunnelsammenbruddene. Men Hamas-mannskaper sier de har observert israelsk aktivitet i nærheten av grensegjerdet, og at de mener denne aktiviteten har hatt sammenheng med sammenbruddene i tunnelene. En kilde tror at Israel bruker flytende sprengstoff for å ødelegge tunnelene, mens en annen viser til at Israel har teknologi som kan framkalle små lokale jordskjelv.

Hamas har tradisjon for å bruke tunneler under grensen både til smugling av varer og til å forsøke å infiltrere Israel for å begå terrorangrep. Over 30 terrortunneler ble oppdaget av det israelske forsvaret og ødelagt under Gaza-krigen sommeren 2014.

Her kan du lese alle nyhetsartiklene MIFF har skrevet om Hamas’ terrortunneler.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart