NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Denne kniven ble brukt i angrepet i Jerusalem fredag ettermiddag. (Foto: Det israelske politiet)
Denne kniven ble brukt i angrepet i Jerusalem fredag ettermiddag. (Foto: Det israelske politiet)

Ultraortodoks jøde knivstukket i Jerusalems gamleby

Nok et knivangrep fant sted fredag ettermiddag. Uken har vært preget av en rekke terrorangrep. Statistisk ser det likevel ut som at terrorbølgen til en viss grad kan være i ferd med å roe seg.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

En ultraortodoks jødisk mann på 30 år ble angrepet av en palestinsk terrorist i Gamlebyen i Jerusalem fredag ettermiddag, ifølge Jerusalem Post. Offeret ble stukket med kniv i overkroppen, men slapp fra angrepet med lettere skader. Han er fraktet til Sha’are Zedek-sykehuset.

Angriperen var en 19 år gammel palestinsk mann fra Vestbredden. Han stakk av fra åstedet, men ble lokalisert ved hjelp av overvåkingskameraer og arrestert etter kort tid.

 

Kastet bombe mot israelsk bil

Fredag morgen kastet en maskert angriper et eksplosiv mot en israelsk bil langs en vei i nærheten av bosetningen Otniel sør på Vestbredden. Fronten av bilen ble skadet, men kvinnen som kjørte bilen, kom heldigvis fra angrepet uten skader, ifølge Times of Israel.

Sent torsdag kveld fant politiet ti M16 maskingeværer gjemt i en palestinsk bil i nærheten av bosetningen Petzael nord i Jordan-dalen. To palestinere fra Nablus som befant seg i bilen, ble arrestert.

Torsdag ble også to brannbomber kastet mot en bil i Betlehem. Ingen kom til skade i dette angrepet.

 

Flere angrep onsdag

Onsdag brøt en palestinsk kvinne seg inn i bosetningen Kedumim, like øst for den sentral-israelske byen Kfar Saba. Kvinnen begynte å jage en israelsk kvinne som bor i bosetningen, men ble pågrepet av israelske sikkerhetsstyrker før hun rakk å skade noen.

Onsdag formiddag forsøkte en palestinsk mann å knivstikke israelske soldater ved en kontrollpost i nærheten av bosetningen Ariel i Samaria på Vestbredden. Angriperen ble skutt og drept av soldater på stedet.

Tidligere den samme morgenen gikk to palestinske terrorister til skyteangrep mot et trikkestopp like i nærheten av Gamlebyen i Jerusalem. De to angriperne skjøt mot trikkestoppet mens de kjørte forbi i bil. En israelsk mann ble kritisk skadet i angrepet. Begge terroristene ble skutt og drept mens de utførte angrepet.

Ifølge politiet var det trolig de samme to terroristene som skjøt mot en israelsk buss i Jerusalem tidligere den samme morgenen. Bussen var full av passasjerer. De la seg ned på gulvet for å søke dekning, og ingen av dem ble truffet av skytingen.

Tirsdag var preget av flere blodige terrorangrep. Tirsdag kveld ble en amerikansk turist knivdrept i Jaffa.

 

Terrorbølgen på vei ned

Til tross for mengden av brutale terrorangrep som har funnet sted den senere tiden, har statistikkene over antall angrep pekt nedover måned for måned siden oktober. Det begynte en brutal terrorbølge mot Israel 13. september 2015, og oktober var ifølge Shin Bet den verste terrormåneden Israel har sett siden 2006. I Shin Bets nyeste månedlige oversikt over terroren går det fram at antallet angrep i februar var nede i 154, som er det laveste til nå i terrorbølgen. Vi må tilbake til juli 2015, da det ble registrert 103 angrep, for å finne en måned med færre angrep. I august 2015 begynte angrepene å tilta, da var det 171 registrerte angrep.

 

Så mange angrep er blitt begått i terrorbølgen:

– September 2015: 223

– Oktober 2015: 620

– November 2015: 326

– Desember 2015: 246

– Januar 2016: 169

– Februar 2016: 154

 

Store deler av angrepene er kasting av brannbomber, noe som utgjorde 75 prosent av angrepene i februar. Resten dreier seg for det meste om knivangrep, skyteangrep og overlagte påkjørsler med bil.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart