Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Palestinsk videregående skole oppkalte basketturnering for jenter etter kvinnelig massemorder

Bilde fra Dalal Mughrabi Cup via Palestinian Media Watch.
De palestinske selvstyremyndighetene og det palestinske samfunnet fortsetter tradisjonen med å hylle terrorister som har planlagt eller utført grufulle drap eller terrorhandlinger.

Palestinian Media Watch skrev 30. mars en artikkel om en nylig avholdt basketturnering for palestinske jentelag oppkalt etter den palestinske terroristen Dalal Mughrabi. Arrangementet fant sted i midten av mars på Al-Awael videregående skole for jenter i nærheten av Ramallah og hadde fått navnet «Dalal Mughrabi Cup».

Den palestinske kvinnen Dalal Mughrabi ble født i Libanon og ledet det mest dødelige terrorangrepet i Israels historie, også kjent som Kystvei-massakren.

Det var lørdag ettermiddag 11. mars 1978 at Mughrabi og 10 andre terrorister fra det politiske partiet Fatah, og del av PLO, ankom sjøveien fra Sidon i Sør-Libanon. De hadde planlagt å gå i land i nærheten av Tel Aviv, men ved en navigeringsfeil gikk de i land på stranden ved kibbutz Ma’agan Michael sør for Haifa.

De hadde opprinnelig vært 13 deltakere, to kvinner og 11 menn, men to av terroristene druknet da en av de to gummibåtene de brukte på siste etappe, kantret og sank i høye bølger utenfor kysten. Terroristene var utrustet med AK-47 automatgevær (Kalasjnikov), håndgranater og eksplosiver.

Det finnes flere versjoner om hva som var terroristenes egentlige planer. En versjon går ut på at de skulle angripe forsvarsdepartementet i Tel Aviv. En annen versjon var at de skulle okkupere et hotell i Tel Aviv og deretter kreve frigivelse av fanger. En tredje versjon var at de skulle forsøke å stoppe samtalene om fred mellom Israel og Egypt og en fjerde versjon var at de skulle drepe så mange israelere som mulig før de selv ble drept.

Etter å ha gått i land på stranden tok terroristene seg god tid. De spiste lunsj i nesten en time før de kontaktet den 39 år gamle amerikanske kvinnen Gail Rubin som var på stranden for å ta bilder av fugler. Etter å ha fått svar på hvor de befant seg, og hvordan de kunne komme seg til Tel Aviv, skal lederen Dalal Mughrabi ha skutt og drept Rubin.

Deretter tok de 11 terroristene seg opp til hovedveien der de begynte å skyte på passerende biler. Først ble alle i en drosje skutt og drept. Deretter kapret de en buss. Etter å ha kjørt enda et stykke mot Tel Aviv, kapret de en annen buss som de flyttet alle passasjerene til. Dermed skal det ha vært 71 passasjerer i bussen.

Underveis på kjøreturen fortsatte terroristene å skyte mot passerende biler. Israelske sikkerhetsstyrker satte opp sperringer, men sjåføren fikk ordre – med et skytevåpen mot hodet – om å kjøre gjennom sperringene i stor fart. Det var først etter å ha passert Herzliya, noen få kilometer fra Tel Aviv, at bussens ferd ble stanset med skudd mot dekkene og spikermatter utplassert i veibanen. I skuddvekslingen som fulgte døde 37 sivile og en israelsk soldat. 71 personer ble skadet. 13 av de døde var barn.

Det skal ha vært Mughrabi som sprengte bussen med en håndgranat før den begynte å brenne. Ni av terroristene døde, mens to overlevde og fikk fengselsstraff. De ble løslatt i en fangeutveksling i 1985 etter å ha sonet sju år i israelsk fengsel. Den ene, Hussein Fayyad, skal i 2008 ha blitt utnevnt til rådgiver for palestinernes president Mahmoud Abbas.

Hos de palestinske selvstyremyndighetene har forskjellige sportsarrangement flere ganger tidligere blitt brukt til hatindoktrinering av palestinske barn og unge. Terroristen Dalal Mughrabi har fått mange skoler oppkalt etter seg og har over flere år blitt hyllet i det palestinske samfunnet som en rollemodell for unge og gamle.

Mughrabi ble også hyllet av Fatah-partiet, som ledes av den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, da de i en melding på Facebook i mars 2015, på årsdagen for kystvei-massakren, skrev på sin egen Facebook-side: «Samle sammen kroppsdelene [fra myrdede israelere] og forlat [Israel]!»

Det var PAs lokale avdeling av utdanningsdirektoratet som i samarbeid med den palestinske organisasjonen Al-Razi Association for Culture and Society arrangerte basketturneringen «Dalal Mughrabi Cup» på skolen Al-Awael, som ligger under PAs utdanningsdepartement. Den lokale lederen av direktoratet, Bassam Erekat, var også turneringens «høye beskytter».

Den palestinske organisasjonen Al-Razi mottar økonomisk støtte fra stiftelsen Anna Lindh Foundation som er opprettet og finansiert av de 43 medlemslandene i EUROMED (Euro-Mediterranean Partnership).

Ifølge Anna Lindhs Foundations nettside har den som mandat «å knytte sammen befolkningen i Middelhavslandene for å øke den gjensidige respekten mellom forskjellige kulturer, og for å støtte det sivile samfunnet.»

Den palestinske hyllesten og heltedyrkingen av terroristen Dalal Mughrabi står i skarp kontrast til dette mandatet. Det er hittil ikke kjent om Anna Lind-stiftelsen har reagert eller vil reagere på at deres midler blir brukt til å hylle massemorderen Dalal Mughrabi.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart