Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Betydelig nedgang i terrorangrep

To israelere ble drept og én skadet i knivterrorangrepet i Tel Aviv 19. november 2015. (Foto: Twitter-kontoen IsraelHatzolah)
To israelere ble drept og én skadet i knivterrorangrepet i Tel Aviv 19. november 2015. (Foto: Twitter-kontoen IsraelHatzolah)
Ingen våger å si at terrorbølgen er slutt.

De siste månedene har antall palestinske terrorangrep mot israelere gått kraftig ned. Ifølge sikkerhetstjenesten Shin Bets tall, gjengitt i Times of Israel, har antall angrep gått ned fra 246 i desember til 169 i januar, 155 i februar og 123 i mars. Det som blir betegnet som «alvorlige angrep» (forsøk på drap med kniv, kjøretøy eller annet) har gått ned fra 78 i oktober til 20 i mars. Antall israelske dødsofre har også gått ned de siste månedene. Den amerikanske turisten Taylor Force var den eneste som ble drept i mars.

Det siste større terrorangrepet kom for over to uker siden i Hebron. Etter dette angrepet er en israelsk soldat under etterforskning etter at han skjøt og drepte en skadet palestinsk knivmann.

Shin Bet melder at de siden oktober har forhindret 25 forsøk på kidnappinger og mer enn 15 selvmordsbomberangrep.

I den venstreorienterte avisen Ha’aretz får Benjamin Netanyahu, uvanlig nok, noe av æren for terrornedgangen. Amos Harel mener den største æren statsministeren skal ha, er at han har latt forsvarsminister Moshe Ya’alon og forsvarsledelsen håndtere saken. Sikkerhetssamarbeidet med palestinske selvstyremyndigheter har også bidratt til å få bedre kontroll på situasjonen.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart