Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Israelsk politi avverget knivangrep onsdag

Disse knivene skulle brukes i angrepet (Foto: Israelsk politi)
Disse knivene skulle brukes i angrepet (Foto: Israelsk politi)
Angrepet fant sted på kontrollposten Kalandiya nord for Jerusalem.

Israelske medier meldte onsdag formiddag at to unge palestinere tidligere på dagen hadde forsøkt å knivstikke en israelsk politimann, men ble stoppet før de rakk å skade ham eller noen andre.

Luba Samri, som er talskvinne for politiet, fortalte at de to, en ung kvinne på 23 år og hennes bror på 16 år, vakte mistanke hos sikkerhetspersonellet som bemannet kontrollposten ved Kalandiya, fordi de gikk på veien som er forbeholdt kjøretøy i stedet for å bruke gjennomgangen som er ment for gående. Det skriver Jerusalem Post.

– Kvinnen hadde en hånd i en veske, mens tenåringen holdt en hånd bak på ryggen. Politiet ga dem ordre om å stoppe og legge vesken på bakken, men i stedet for å adlyde, fortsatte de i gå med større hastighet mot vaktene som bemannet kontrollposten, fortalte Samri

– Da terroristene hadde kommet svært nær vaktene som bemannet kontrollposten, stoppet de opp og tok et par skritt tilbake. Deretter trakk kvinnen opp en kniv fra vesken og kastet den direkte på den nærmeste politimannen foran henne, men han ble ikke skadet, sa Samri.

Politiet og vaktene reagerte raskt og skjøt mot de to angriperne for å nøytralisere dem. De ble senere erklært døde.  Politiet fant to kniver, en kjøkkenkniv og en multifunksjonskniv i beltet på tenåringen.

Talskvinnen sa at vaktenes årvåkenhet og profesjonelle reaksjon hadde forhindret at noen av vaktene eller sivile ble skadet.

Hun la til at de to angriperne kom fra landsbyen Beit Tzurif, sørøst for Jerusalem.

Jerusalem Post skriver også at den 23 år gamle kvinnen – ifølge sosiale medier – skal være mor til to små jenter.

Antall knivangrep har blitt kraftig redusert de siste månedene. Dette skal være det fjerde angrepet utført av palestinere i april måned, ifølge tall fra utenriksdepartementet.

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart