Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

To eldre kvinner knivstukket i Jerusalem

Her ble to israelske kvinner i 80-årene knivstukket av palestinske terrorister 10. mai. (Foto: MDA)
Her ble to israelske kvinner i 80-årene knivstukket av palestinske terrorister 10. mai. (Foto: MDA)
De to kvinnene på 82 og 86 år gikk tur i et friluftsområde da de ble angrepet av maskerte knivstikkere tirsdag morgen.

Angrepet skjedde langs en populær promenade i et skogsområde sør i Jerusalem, i bydelen Armon Hanatziv, ifølge Jerusalem Post og Times of Israel. Promenaden er mye brukt av joggere, turgåere og turister og har god utsikt over byen. Området ligger akkurat på grensen mellom Øst- og Vest-Jerusalem. Klokken var halv ni tirsdag morgen da to maskerte palestinske terrorister væpnet med kniv oppsøkte en gruppe på fem israelske kvinner i 80-årene. Terroristene knivstakk to av kvinnene.

Da redningstjenesten Magen David Adom kom til stedet, fant de ofrene langs en sti i skogen, kort vei fra promenaden. Kvinnene lå på bakken og var ved bevissthet da de ble funnet. Begge hadde flere knivstikk i overkroppen. De ble fraktet til Sha’are Zedek-sykehuset. Sykehusets talsperson bekrefter at den ene kvinnen er 82 år og den andre 86. Hun opplyser at tilstanden er stabil for begge kvinnene. Begge ofrene er moderat skadet.

De to angriperne kom seg unna åstedet. Det ble observert at de flyktet inn i den nærliggende bydelen Jabel Mukaber i Øst-Jerusalem. En time etter angrepet opplyste politiet at to personer er pågrepet, mistenkt for å ha stått bak knivangrepet.

Angrepet skjedde dagen før årets markering av Minnedagen for Israels falne soldater og terrorofre, som etterfølges av feiringen av Uavhengighetsdagen torsdag.

Terrorbølgen som startet i september 2015 har vært noe mindre intens den siste tiden, og dette er det første større angrepet siden et bilangrep der tre soldater ble skadet på Vestbredden for én uke siden, tirsdag 3. mai. Det forrige knivangrepet fant sted i Jerusalem 2. mai. Til sammen er 34 terrorofre blitt drept og 447 skadet siden 13. september 2015.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart