Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Palestinsk terrorist knivstakk israelsk mann i Jerusalem

Åstedet for knivangrepet mandag 16. mai (Foto: Magen David Adom)
Åstedet for knivangrepet mandag 16. mai (Foto: Magen David Adom)
Den israelske mannen ble lettere skadet i mandagens angrep. Terroristen ble arrestert.

Det var den 26 år gamle ultra-ortodokse jødiske mannen Yehoshua Frank som ble angrepet. Han ble knivstukket i overkroppen og i en skulder, melder Jerusalem Post og Yedioth Aharonoth.

Ambulansepersonell fra Magen David Adom kom raskt til åstedet der de ga Frank førstehjelp før han ble fraktet til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem. Ifølge en akuttmedisiner var Yehoshua Frank ved bevissthet hele tiden, og hadde fortalt at han gikk sammen med familien sin da han plutselig ble angrepet.

Knivstikkingen fant sted i gaten Hanevi’im, som går fra det sentrale Jerusalem til Damascus-porten, som er en av inngangene til Gamlebyen. Mange ultra-ortodokse jøder bor i dette området.

En talsmann for politiet i Jerusalem fortalte at politi og sikkerhetspersonell stasjonert ved Damascus-porten hørte skrik om hjelp. De rykket ut så fort de kunne og ble vitner til at terroristen knivstakk Frank før han la på sprang.

Politiet så også at palestineren kastet fra seg kniven mens han løp, og etter kort tid ble han innhentet og arrestert. Det skal dreie seg om en 20 år gammel palestiner fra Vestbredden.

Forrige tirsdag ble to eldre kvinner ble knivstukket i Jerusalem av to maskerte palestinske terrorister. Samme kveld ble en israelsk offiser alvorlig skadet da fire rørbomber eksploderte da en gruppe soldater passerte. De var utplassert langs en vei ved en kontrollpost på Vestbredden, nord for Jerusalem.

Terrorbølgen som startet i september i fjor har avtatt betraktelig de siste månedene. April var den første måneden uten israelske dødsofre, og hittil i mai er ingen flere israelere blitt drept i slike angrep.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart