Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Høytstående Hamas-medlem hoppet av til Israel

Israels forsvarssjef Gadi Eizenkot og øverstkommanderende for IDFs sørkommando Eyal Zamir utenfor en angrepstunnel som Hamas-terrorister har gravd fra Gaza inn i Israel. Bildet ble tatt 18. april 2016. (Foto: IDF/ Flash90)
Israels forsvarssjef Gadi Eizenkot og øverstkommanderende for IDFs sørkommando Eyal Zamir utenfor en angrepstunnel som Hamas-terrorister har gravd fra Gaza inn i Israel. Bildet ble tatt 18. april 2016. (Foto: IDF/ Flash90)
Skal ha hatt mye kunnskap om terrorgruppens angrepstunneler inn i Israel.

Tirsdag 14. juni meldte den israelske tv-stasjonen Kanal 2 at et høytstående medlem i Hamas nylig hadde flyktet fra Gaza til Israel og tatt med seg mye nyttig informasjon for Israel. Times of Israel skrev samme kveld at han skal ha vært en av topplederne i den såkalte militære delen av Hamas, Izz al-din al-Qassam brigadene, og at han hadde vært involvert i terrorgruppens trening og forberedelser for angrep inn i Israel gjennom tunneler.

Flere israelske medier melder onsdag at navnet hans er Bassam Mahmoud Baraka og at han var bosatt i byen Khan Yunis i den sørlige delen av Gazastripen.

Yedioth Aharonoth skriver at kilder i Gaza hadde meldt at flukten til Israel fant sted den første uka av juni og at han tok med seg kone og barn. Han skal også ha bragt med seg en bærbar PC som inneholdt store mengder hemmelige kart og dokumentasjon over nettverket av tunneler som Hamas har gravet inne på Gazastripen og dypt nede i bakken mellom Gaza og Israel.

Ifølge kildene skal Baraka først ha besøkt foreldrene til kona. Til dem sa han at de skulle gjøre noen ærender og returnere om kvelden. I stedet dro han sammen med kona og barna til den israelske grensen der de overga seg til ventende israelske sikkerhetsstyrker.

Røde Kors skal senere ha kontaktet og bekreftet til resten av familien i Gaza at de befant seg i Israel.

Ha’aretz omtaler Baraks far som en muslimsk religiøs dommer i Hamas. Avisen skriver også at palestinske nettsider med tilknytning til Fatah, president Mahmoud Abbas’ parti, skal ha skjelt ut Hamas for at deres menn stadig overgir seg til Israel.

Nettsidene bemerket at dette ikke var den første gangen et høytstående medlem med mye kunnskap om tunnelene hadde endt opp i israelsk varetekt.

Les også MIFFs artikler IDF fant enda en angrepstunnel fra Gaza, IDF oppdaget og ødela terrortunnel fra Gaza og Valgte terror for å gi barna et bedre liv.

 

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart