Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

IDF innrømmer feiltrinn av soldater etter brannbombeangrep

Åstedet for steinkaster- og brannbombeangrepet langs vei nr. 443 på Vestbredden 20. juni 2016. (Foto: IDF)
Åstedet for steinkaster- og brannbombeangrepet langs vei nr. 443 på Vestbredden 20. juni 2016. (Foto: IDF)
Etter et terrorangrep på Vestbredden skjøt israelske soldater tre antatte gjerningsmenn, som senere viste seg sannsynligvis å være uskyldige.

Terrorangrepet fant sted langs vei nr. 443 på Vestbredden sent mandag kveld. Dette er en av hovedveiene mellom Jerusalem og Tel Aviv. Angriperne kastet steiner og molotov-coctails mot forbipasserende biler. De hadde også helt olje utover i veibanen. Tre sivile ble lettere skadet i angrepet. Frontruten i bilen de kjørte ble knust. En av de skadde er israeler, og de to andre er utenlandske turister i 20-årene. De ble fraktet til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem, ifølge Ynetnews.com.

Da israelske soldater kom til åstedet, ble de oppmerksomme på en palestinsk bil som sto parkert like ved åstedet. Soldatene oppfattet situasjonen slik at det var gjerningsmennene som satt i bilen. Det israelske forsvaret har bekreftet at tre palestinere som befant seg i bilen, ble skutt. En 15 år gammel gutt er bekreftet drept og to andre er skadet. En av de skadde ble fraktet til sykehus i Ramallah og en til det israelske Hadassah-sykehuset i Jerusalem. I etterkant av hendelsen er det kommet fram at de skutte palestinerne sannsynligvis ikke var gjerningsmennene likevel. Forsvaret har satt saken under etterforskning.

– Den foreløpige etterforskningen viser at de befant seg i nærheten av åstedet, men at de ikke var involvert i volden, uttalte en talsperson for IDF tirsdag morgen, ifølge Jerusalem Post.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart